29 Ocak 2016 Cuma

LİGER

ligers vs. tigons

As made famous by the movie Napoleon Dynamite, the Liger is a hybridization of lion and a tiger. I, like many others, thought this was just a funny joke to go along with the farting unicorns he was drawing in the opening credits. But no. The other day, while spiraling into the wormhole that is the internet I learned that a Liger is an actual thing. Furthermore, a Tigon is real too, and there’s a difference between them.
Meet the Liger. The offspring of a papa lion and mama tiger.
Meet the Tigon. The offspring of a mama lion and a papa tiger.
Who knows, maybe someday we’ll get a unicorn. For further reading and to see other feline hybrids, click HERE.
Herkül baş büyüklüğü liger kaplan ve aslan daha iki büyük daha fazladır. Bununla birlikte; aslan yelesi başlarını büyük ve devasa yapabilirim hatırlıyorum, ama o zaman bile Hercules Başkanı boyutu liger Big Cats içinde benchmark kalır yoktur. Leoparlar ile karşılaştırıldığında, Herkül Liger Başkanı boyutu 5 kat daha büyük ve Çitalar kıyasla neredeyse 6 ila 7 kat daha büyüktür. Herkül baş liger karşılaştırıldığında basit bir deyişle, tüm diğer büyük kedi kafaları neredeyse cüce başkanları gibi görünüyorsun.
Liger Hercules Başkanı Boyut Lion veya kaplan kafa boyutundan daha Twice büyüktür.
Herkül baş büyüklüğü liger Lion veya kaplan kafası büyüklüğü iki kat daha büyüktür. Aslan baş büyüklüğü nedeniyle yele büyük görünebilir, ama başka türlü Aslanlar, kaplanlar hep aynı kafatası ve kafa boyutu var.Fotoğraf Nezaket  


Image and video hosting by TinyPic

Liger, aslanla kaplanın çiftleşmesinden ortaya çıkan yavruya verilen isim. Bu isim ingilizce Aslan (lion) ve kaplan (tiger) kelimeleri birleştirilerek türetilmiştir. Bu melez yaratık doğada büyük kediler familyasının en dev üyelerinden biri olarak yer almaktadır. Ortalama bir erkek aslan 250, bir erkek kaplan 220 kilogram olarak yaşamlarını sürdürürken, aslan baba ile kaplan anneden doğan bu melez yaratıkların vücudunda büyümeyi durdurucu bir şey bulunmaz ve ölene kadar büyüyüp serpilebilme yetenekleri vardır. Sibirya Kaplanı’nın iki katı büyüklüğüne erişebilirler.
Genellikle hayvanlar dünyasindaki melez canlıların kısır olmasına karşılık, ligerler az rastlansa da üretkendirler. Hem kaplan gibi çizgileri hem de aslanlardan aldıkları noktaları vardır. Ayakta durduklarında 4 metre kadar olabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

vefk-örnekleri-111

  vefk-örnekleri-111 vefk-örnekleri-111 by Charion Charion