11 Haziran 2020 Perşembe

Çin’in örtbas ettiği büyük sır: Türk Piramitleri

Çin’in örtbas ettiği büyük sır: Türk Piramitleri

Dünya’nın en büyük ve en yüksek piramidinin 
Mısır’da değil de Çin’de olduğunu biliyor musunuz? 
Çin’in örtbas ettiği büyük sır: Türk Piramitleri

Dünya’nın en büyük ve en yüksek piramidinin Mısır’da değil de Çin’de olduğunu biliyor musunuz? Peki bu piramidi Türklerin yaptığını biliyor musunuz?

Dünyanın en büyük ve en yüksek piramidinin adı Beyaz Piramittir ve 300 metre yüksekliğindedir. Çin’in orta kesimindeki Şaanşi eyaletinin başkenti Şian şehrinin 100 kilometre yakınında bulunur.(Doğu Türkistan sınırı) Üstelik kendisi bölgede bulunan tek piramit değildir. Yakın çevresinde irili ufaklı 100 kadar piramit bulunmaktadır. Bu piramitler Orta Amerika piramitleri gibi düz bir tepe yapısına sahiptir. On altı piramitten oluşan merkez kompleksin en büyüğü Beyaz Piramittir.
Beyaz piramit ilk olarak 2. Dünya savaşı sırasında Hindistan’dan Chungkinge C-54 uçağı ile malzeme taşıyan Amerikalı pilot James Gaussman tarafından gözlenmiştir. Motorlardan biri arızalanınca irtifa kaybedip alçak uçuş yapan pilot çıplak ve boş arazide büyük bir piramit görmüştür ve bunu üslerine rapor etmiştir. Uçağından çekmiş olduğu fotoğraf 1957 yılında ilk olarak Life dergisinde yayınlanmıştır. 1994 yılından sonra ise başta Beyaz Piramit olmak üzere diğer piramitlerin de fotoğrafları bir çok yayın kuruluşu tarafından defalarca yayımlanmıştır. Olay duyulup gazetelere ve dergilere çıkınca dönemin arkeologları ve tarihçileri bölgeyi araştırmak için Çin’den izin istemiştir.
Ancak hiç ummadıkları bir cevapla karşılaşmışlardır.Çin tüm bölgeyi yasak bölge ilan etmiş, en ufak bir şekilde araştırılmasına bile müsaade etmemiştir. Bugün hala yerel nüfus haricinde bölgeye giriş yasaktır. Çin bununla da kalmayıp uydu fotoğraflarından piramitlerin görülmesini engellemek için üstlerine ağaç dikmekte ve piramitleri tepe gibi göstermeye çalışmaktadır.
Bugün uydu fotoğraflarından piramitlerin varlığı açıkça görülmektedir.
Kaçak yollardan bölgeye girmeyi başaran birkaç araştırmacıya göre bu yapılar 10000 yıl önce Uygur Türkleri tarafından Türk kurganları olarak yapılmıştır.(Kurgan, anıt mezar demektir)Bölgede yaşayan çiftçilerin ve köylülerin tahrip etmesiyle oldukça kötü durumdalardır. İçeri girmeyi başaran sayılı insanların söylediğine göre içeride Mısır mumyalarından daha iyi mumyalanmış cesetler ve yazıtlar bulunmaktadır. Aşağıda çektikleri sınırlı sayıdaki fotoğraflardan bazılarını görüyorsunuz.
Türk piramitleri bugün hala gizemini korumaktadır ve daha fazla tahrip edilmeden keşfedilmeyi beklemektedir.Çin Hükümeti ise neyin bulunmasından korkuyor bilinmez ama gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

vefk-örnekleri-111

  vefk-örnekleri-111 vefk-örnekleri-111 by Charion Charion