4 Temmuz 2020 Cumartesi

Gizli işaret ve sembolleri. Güçlü büyü işaret ve sembolleri, anlamları

Gizli işaret ve sembolleri. Güçlü büyü işaret ve sembolleri, anlamları
Gizli işaret ve sembolleri. Güçlü büyü işaret ve sembolleri, anlamlarıBu bölümü oluşturdum çünkü RuNet'te işaretler hakkında bilgi bulamadım. Hem din, sihir hem de günlük hayatta kullanılan çeşitli semboller hakkında bilgi olmasını istiyorum. Şu anda çok fazla bilgi yok, ama gelecekte bölümü yeni işaretlerle doldurmaya çalışacağım. Bu arada, sadece gözüme çarpan ve ilginç olanlar ortaya koydum. Bir şeyler eklemek veya ilginç bilgiler sağlamak ve böylece bana yardımcı olmak istiyorsanız, çok mutlu olacağım. İnsan düşüncelerini farklı şekillerde düşünür ve ifade eder. Sanatçı tuval üzerine, şiir şeklinde bir şair, müzik şeklinde bir müzisyen. Bazen, ruhsal zenginliğini korumak için, bir kişi işaretler kullanır. Bir sürü işaret var, bireysel olabilirler veya genel, güzel ve anlaşılmaz olabilirler ... Tek kelimeyle, her türlü.İşaretler BİLGİ'yi korur ve genellikle muska ve daha yüksek güçlerin iletkenleri olarak kullanılır.Ne kadar saçma gelse de, ana muska haç. Haç en eski ve en etkili işarettir. Bununla birlikte, son zamanlarda Hıristiyanlıkla ilişkilendirildi.
Tarihsel bir bağlam bir işaretin gerçek anlamına katılır. Örneğin, şu anda, çoğunluk tarafından faşizm ve Nazi Almanyası ile ilişkili olduğu için eski bir işaret olarak temsil edilemeyen Shiva işaretini ele alalım. Davut'un yıldızı neredeyse her zaman Yahudilerin ve İsrail'in imajını taşır.
Asıl sorun, tarihsel bağlamı keserek işaretlerin gerçek anlamını anlamaktır. Ve sonra, herkes hangi elementin uygun hangisinin uygun olmadığına karar verecektir.
Benim asıl görevim sihir ve dinde kullanılan işaretleri incelemek ve sizi kısaca tanıtmak.
Japon dininin işaretleri MAHIKARI
Bu işaretler, Avrupa sitelerinden birinde buldum. Bu işaretlerin her ikisinin de omitama adı verilen bir madalyonda olduğunu öğrendim, sarı kağıt üzerine yazılmışlar. Her ikisi de aynı şeyi gösterir - Tanrı SU'nun (yüce tanrı) imgesi.
1. 1. seviye madalyonun içindeki görüntü.
2. 3. düzey madalyonun içindeki görüntü.
Madalyonların kendileri şöyle görünür:
Bu madalyonların yardımıyla Mahikari'ye ait bir kişi insanlara ilahi ışık verme yeteneğine sahiptir. Yani, madalyon aslında bir enerji transformatörüdür. Işık en yüksek Spiritüel (İlahi) boyuttan gelir ve aslen mevcut olan her şeyin ruhsal (birincil) yönünü arındırmak için tasarlanmıştır. ruh ruhumuzun Ve toksinler erir ve sonuç olarak ortaya çıkar, kaynağı temizlediğinden ağız da temizlenir. Bu nedenle Işık, geçmiş yaşamların çoğunda biriken manevi kirliliği ortadan kaldırır.
Işık, vücudun enerji noktalarına 2 aşamada verilir:
1. 8. noktada ışık (ajnachakra veya 3. göz).
2. Diğer tüm noktalara (veya çakralara) ışık
Logo olarak kullandığım bu sembolün ne anlama geldiğini bir kereden fazla sordum . Yaklaşık on bir yıl önce, efsanevi Çin imparatoru Huang Di'nin, bugün Bogua olarak bilinen Yang-Yin oranına göre gerçeklik seviyelerini sınıflandırmak için bir ikili-sekizli sistem geliştirdiğini gördüm. Sonra düşündüm: “Ya Bogua'yı onaltılık, vb. Sayı sistemlerine genelleştirirsek, çünkü daha ayrıntılı bir sınıflandırma verecektir?”
Ancak Juan Di tarafından önerilen sunum formu bu amaç için çok uygun değil (Bogua çevresindeki trigramlar). Sonra her bit için bir halka çizmeye karar verdim ve sadece 0'ı bir renk ve başka bir renk 1 ile doldurdum. Bunu görselleştiren bir program yaptım. Bu konuda birçok farklı seçenek ortaya çıktı.İlk seçtim. Genel olarak, bu modern bir genelleştirilmiş Bogua biçimidir ve aynı zamanda Samsara'daki gerçeklik düzeylerinin (veya daha doğruluktaki gerçekliğin) bir sınıflandırmasıdır.
Anlam bana çok derin geliyor ve bu Logoyu tüm gelişmelerime koydum (neredeyse benim oldu). Eidos şirketimin mühüründe (ortada) bu logo vardı. Bir gazetede çok benzer bir tane gördüm - bu eski bir Kızılderili şehrinin düzen şemasıydı (ya da daha doğrusu, bu şehirdeki düzene de karşılık gelen yapay bir manyetik alanın kuvvet çizgilerinin bir şemasıydı ve ilk başta bunu kendim icat ettiğimi düşündüm. Ya da belki de hatırladım. Her ne kadar 2x2 \u003d 4 herkes reenkarnasyon veya telepati hafızası olmadan biliyor olsa da.
Süleyman'ın Yıldızı
C. Yahudilerin bir Süleyman yıldızı (ya da Davut) var - birbirine giren iki üçgenden oluşan altı köşeli bir yıldız. Üst üçgen - aşağı nokta, Ruhu Dünya'ya indirgeme anlamına gelir. Alt - yukarı - Dünya'nın veya maddenin Ruha yükselişi. Ortada - kötü ve iyi güçlerin etkileşimi, yıldızların uçları, devletlerdeki diplomatik temsiller gibi, karşıt krallıklarda aydınlık ve karanlık güçlerin "temsilcileridir".
B. Bu bir uyum belirtisidir - iki eşkenar üçgen. Hintliler için bu işaret, havayı ve diğerlerine göre tam ortasında bulunan ve enerjinin yukarı ve aşağı yönlendirildiği kalp çakrasını gösterir. Ancak en önemli şey, ince insan vücudunun iki eşkenar tetrahedrondan oluşan bir şekle uymasıdır, yani. Davut'un yıldızını toplu olarak hayal ediyorsanız. Bu enerji figürüne İbranice savaş arabası anlamına gelen Merkaba denir. Bu, bir kişiyi başka boyutlara taşımak için bir araçtır.
Bu işaret hakkında daha fazla bilgi İngilizce Drunvalo Melchizedek web sitesinde bulunabilir- Yaşam çiçeğinin eski sırrı http://www.floweroflife.com kutsal geometridir (evrenin geometri açısından ayrıntılı bir tanımı).
3. göz yukarıda olacak şekilde piramit.
Böyle bir resim her yerde bulunabilir. Ve gerçekten, piramitte güç yatar. Piramitlerin neden inşa edildiğine dair birçok hipotez var, ancak gerçekte, belirli bir uzay eğriliği nedeniyle oluşabilecek burulma alanları yaydıkları gerçeği hala var. Kuşkusuz, bu işaret telepatik yetenekleri, bir meditasyon unsurunu, bazı bilgi ve fırsat kaynaklarını karakterize edebilir.
Pentagram.
Okültizmde ve sadece sihirli çevrelerde en yaygın işaret. Bu işaret neredeyse her zaman Satanizm ve şeytanın kendisiyle ilişkilidir, ancak bu tamamen doğru değildir. Bu işaret koruyucudur. Örneğin, bir yıldızın sol köşesi açıksa, kirli gücün içinden geçtiğine ve orada biriktiğine inanılır.Bu yüzden, tüm filmlerde şeytanın ini bu işaretle mühürlenir.
Genel olarak, pentagram oldukça etkili bir işarettir ve tarih tarafından tavsiye edilir. Birçok durum için geçerlidir, özellikle koruma için iyidir.
yuvarlak
Bu işaret en basit ve çok yaygındır. Pentagram gibi, daire de koruma özelliklerine sahiptir, bu yüzden kullanılır. Kirli kuvvetlerin bir çemberin sınırlarının üstesinden gelemeyeceğine inanılmaktadır.
Her şeyin gelişim tarihinin bir daire içine girdiğine dair bir teori var. Varlığın ilahi kısmı olan ve astral düzlemde var olan bir ışık çemberi kavramı da vardır. Bir daire doğayı bu şekilde canlandırabilir. Doğada, dalgalı çizgiler normal geometrik çizgilerden daha baskındır. Bu nedenle, dalgalı çizgilerin doğal ve açıkça geometrik, insan, yani bir kişinin dış dünyaya getirdiği inanılmaktadır.
  Trinity Hıristiyan sembolü
Bu tılsımı takan insanlar, engelleri ve hayal kırıklıklarını bilmeden hayat boyunca yürürler. Her konuda, özellikle yaratıcılık konusunda başarı beklenmektedir.
Slav işareti "Perun"
Tılsım zafer, cesaret ve başarı verir. Dünyayı kötülükten temizler, doğurganlığı geri getirir, eve refah ve zenginlik getirir.
  Lao Dzu Mührü
Büyülü antik Çin tılsım. Saf düşünceleri olanlara mutluluk, iyi şanslar getirir. Sağlığınızı iyileştirmenize, gelirinizi artırmanıza, başkalarının gözünde yükselmenize izin verir.
Şefkat, iyi dilek, dostluk ve sevgi Antik Çin işareti.
Bu işaret eski Çin sembolü "FU" dur. Bu işaretin sihirli formülü tüm iyi şeyleri temsil eder: dostluk, aşk, mutluluk. Çin'de, bu işaret genellikle çiçeklerden serilmiş veya ilişkiler ve onların hayırlılıklarını güçlendirmek için Zhen ailesinin (Geomancy Feng Shui) köşesine yerleştirilmiştir. Sevdiklerinize sunulan güçlü dostluk ve sevginin kanıtıdır.
Mistik ve gizli semboller, korku katkısı ile birçok ilgiyi uyandıran şeydir. Çeşitli süslemeler, kıyafet öğeleri, duvarlar ve diğer eşyalarda tasvir edilebilirler.
Farklı dini inançlarda gizli sembollere karşı tutum belirsizdir. Birçok dinde, gizli semboller olumsuz ve yasak olarak kabul edilir. Böylece, Hıristiyanlık bu işaretlerin dışlanmasını ima eder, çünkü gerçek bir Hıristiyan Tanrı'yı \u200b\u200bonurlandırmalı, onu övmeli ve yüceltmelidir.
Okültizm, insanda gizli kuvvetlerin varlığını tanıyan öğretilerin adıdır. Latince tercüme edilen bu terim “sır”, “sır” anlamına gelir. Fenomen, insan ve evrenin gizli bağlantılarına dair bu doktrin, bilimdeki deneysel yöntemler üzerinde kesin bir etkiye sahipti. Bilinen "ezoterik" terimi benzer bir anlama sahiptir, bu iki kavram birbiriyle ilişkilidir.
Okültizm ile gizli, örtük olan her şeyin çalışmasını anlamak gelenekseldir. Bu sihir, abartılı algı, astroloji, numeroloji, maneviyat, rüyalar.
Genellikle bu öğretilerin dini bir çağrışımı vardır. Okültizm okuyan birçok kişi kendilerini Hıristiyanlık, Budizm, İslam veya Hinduizm ile ilişkilendirir. Kural olarak, “okült” terimi, dinin açıklayamadığı ve ima etmediği olaylara ve yöntemlere uygulanır. Bu nedenle, ünlü Kabala gizli bir öğretim olarak kabul edilir.
Okültizm, dış özellikleri inceleyen bilim ile karşılaştırıldığında, şeylerin iç doğası, fenomenlerin incelenmesini içerir. Arthur Schopenhauer bu harekete "irade" adını verdi. Bilim, içsel doğayı açıklayan birkaç nesne ve şey arasındaki ilişkiden daha derin görünemediğinden.
Geleneksel kimyanın öncüsü sayılan simya, aynı zamanda gizli bir uygulamadır. Ve bu uygulama Isaac Newton, Roger Bacon gibi ünlü bilim adamlarının çalışmalarına adanmıştır.
Bazı dini hareketler ve sistemler okültizmi paranormal ve doğaüstü olarak tanımlar. Bu, Tanrı'ya dönerek elde edilemeyecek bir şey değil, sadece Şeytan'ın yardımıyla.
Birçoğu için, “okültizm” terimi olumsuz düşünceleri kışkırtır. Bununla birlikte, pek çok insan bireysel dinlerin ve çeşitli dinlerin törenlerinin okült dışında bir şey olarak adlandırılabileceğini anlamıyor. Doğada olmasına rağmen bu terim oldukça nadir kullanılır.
Gizli Semboller ve İşaretler
Kabalistik Tetragram
Kabalistik Tetragram sembolü, birbiri üzerine bindirilmiş iki eşkenar üçgeni temsil eder.
666 sayısının anlamını ortaya koyan Masonluk mührü.
Heartgram sembolü düzenli bir üçgendir. Üst kısmı yukarı doğru yönlendirilir ve ikinci üçgenin başlangıcıdır. Üçgenin alt kısmı kalbin iki yuvarlaklığını temsil eder ve alt köşe tamamlanmasıdır.
Sevgi ve nefret, yaşam ve ölümün bir karışımıdır.
Şeytan Kilisesi
Şeytan Kilisesi'nin işareti altı köşeli bir haç olarak tasvir edilmiştir, dibinde sekizinin tersi bir figür olan sonsuzluk sembolü.
Bu işaret neredeyse her zaman Satanizm'in bir katılımıdır.
Bozukluk Haçı'nın sembolü, dikey çizgisi çeyreğe açık bir daire ile biten dört köşeli bir haç olarak gösterilir.
Bu işaret ilk olarak Hıristiyan inancının gerçeğine meydan okumak isteyen Romalılar tarafından kullanıldı.
Swastika sembolü, herkese tanıdık gelen, ateş tanrısını sembolize ettiği eski zamanlara dayanır. Bu tanrının rahipleri doğumu sağ ellerini kaldırarak selamladı, böylece saygı ve saygıyı dile getirdi.
Çin'de bu sembol bir erdem işaretidir.
Beş köşeli bir yıldız şeklindeki pentagram, sihirdeki en güçlü görüntülerden biri olarak kabul edilir ve büyücüler tarafından çeşitli ayinler için kullanılır.
Ayrıca, bu işaretin bir güç atamasına sahip olduğu Kabalistler tarafından da kullanılır.

Yıldırım işareti
Yıldırım işareti, Şeytan'ın ismi gibi göründüğü "S" harfi olarak tasvir edilir.
Bazen bu sembol beş köşeli bir yıldızda tasvir edilir.
Ters çevrilmiş bu dört köşeli haç, Mesih'in nefretini gösterir.
Sihirli sayı 23 gizli olarak kabul edilir ve gizli bir lumbar toplumu anlamına gelir.
  666 veya FFF.
Bu rakamlar ve harfler arasındaki bağlantı, İngiliz alfabesinin bu harfinin altıncı sayının altına girmesidir. Deccal sayısının belirlenmesi olarak kabul edilir.
Bu eski Çin sembolü birlik, kutupluluğun tanımı olarak kabul edilir.
Tao, Çin felsefesinde sonsuz eylem veya yaratma ilkesini ifade eder
Nöron Haçı'nın sembolü de dünyanın sembolü olarak adlandırılır. Bir daire içine alınmış, İsa'nın ters ve kırık bir haçıdır.
Hıristiyanlık için hor görüldüğünü gösterir.
Bu sembol tüm yasaların reddini sembolize eder. Bir daire içine alınmış "A" harfi olarak gösterilir.
Bu sembol aynı zamanda fedakarlık ve gözlemcinin bir işaretidir.
Ankh'ın sihirli sembolü, üstü uzatılmış oval şeklinde sunulan dört köşeli bir haçtır.
Ankh doğurganlığı, şehvet, kadın ve erkek birliğini simgeler.
Merkezinde bir nokta bulunan bir daire olarak tasvir edilmiştir.
Budizm ve Hinduizm'de, erkek gücünü temsil eden merkezde noktalı bir daire kullanılır.
İşaret parmağı ve diğer parmaklardan kaldırılan ve ayrılan küçük parmak, şeytanın iyiliğin zaferi olarak kabul edilir.
Büyülü işaretler ve anlamları
Gördüğünüz gibi, temsil edilen gizli semboller en çeşitli ve çeşitli işaretlerdir. Her birinin kendi anlamı ve tanımı vardır. Kendiniz için bir sembol seçerseniz, önce bunun anlamını öğrenmeniz gerekir.
Sonuçta, genellikle bir kişi, atamadığını bilmediği gizli işaretlere sahip mücevherler kullanır. Bu, yaşamda bireysel sorunlara ve çelişkilere neden olabilir.
Dünyadaki her şey işaret ve sembollerle dolu. Bir soru sormaya, bilinçli olmasa bile bir şey bulmaya değer - ve Evrenin güçleri işaretler, ipuçları verir. Sadece karmaşık yaşam konularına ve varlığın sırlarına anlayabilmek, basit ve sıradan bir çözümle görmek gerekir.
İşaret bilimine göstergebilim denir. Fransız filozof ve göstergebilim Roland Barth şu tanımı verir: “Göstergebilim, doğası ve sınırlamaları ne olursa olsun, herhangi bir işaret sistemini dahil etmeye çalışır; ritüelin, normların veya kamusal performansın içeriğini oluşturan görüntüler, jestler, müzikal sesler, nesneler ve karmaşık etkileşimleri. ” Dolayısıyla göstergebilim, herhangi bir nesneyi semboller ve işaretler ve sistemleri olarak görmenin bir yoludur.
Ancak bir nesnenin bir işaret olarak farkında olmak, özünü ve anlamını anlamak için - onu bir işaret olarak düşünmek, bir işaret olarak algılamak gerekir.
Bu bağlamda göstergebilim büyüye, değişmiş bir bilinç durumuna, dünyanın özel bir vizyonuna yakındır. Sonuçta, sihir gizli olanı görme arzusudur; şeylerin özünü ve dünyanın sırlarını bilme arzusu. Sırları keşfeden sihirbaz, dünya resmini isteğine uygun olarak yaratır. Dünyayı bilerek ve değiştirerek kendini bilir ve değiştirir. Sonuçta, bir nesneye etki etmek - kendiniz maruz kalırsınız. Bir sihirbaz dünyayı etkilediğinden, dünya sihirbazı etkiler.
Bu nedenle, sembollerde ve işaretlerde herkes kendi kişisel şeylerini görür; ruhunun bir kısmını, düşüncelerini ve arzularını nesnenin değerine aktarır.
Ve bu makalede karakterlerin açıklamaları sizin görüşünüze uymuyorsa - bu iyi.

Sembolleri kendi bakış açımdan, siz de kendi bakış açımdan düşünüyorum. Ne kadar çok farklılık olursa, dünya resmi o kadar eksiksiz olur.
Vesica Piscis, Yoni, Mandorla
Vesica Piscis'in şekli (Latin “balık köpüğü” veya “balık yumurtası” nda) iki daire kesiştiğinde ortaya çıkar.
Vesica piscis, yoni, "jagat yoni" veya vulva için eski bir eşanlamlıdır. Dünyaya ve tanrılara hayat veren kadın yaratıcı gücü, Büyük Anne'nin ruhunu belirtir. Yoni işareti, kadim dişilerin genital gücünün kaynağı olarak açıkça tanımlandığı dişi dış genital organların formunu iletmeyi amaçlamıştır. Eski Hint metinlerinde Jambu cennet adası “yoni benzeri bir şekle” sahipti. Üzerinde gül ve elma içeren kutsal, hayat veren bir ağaç büyüdü ve Tanrıça'nın yaratıcı ruhunun merkezi olan kozmik klitoriyi açıkça temsil eden bir “elmas koltuk” (vajrasana) vardı.
En eski zamanlardan beri, kadınların ilkel gücüne tapınıldı, bir yaşam kaynağı olarak tanımlandı. Daha sonraki zamanlarda, bir kadın neden sadece görüntüler değil, aynı zamanda cinsel organlardan herhangi bir söz utanç verici hale geldi?
Uzun bir süre, kadınsı bastırıldı, kadınlara utanç verici olduğu söylendi. Dişil, yaratıcı erkeksi karşısında yıkıcı olduğunu söylediler. Bugün bile, bir kadın bunun gerçekleşmesi ile içsel olarak depresyonda ve ezilmektedir. Sadece bir kadın olarak doğduğu için sürekli kendini suçlu hissediyor. Yeni Aeon'da, bir kadın gerçek özgürlüğü bulmalı, doğal başlangıçlara dönmeli, İlkel Kadının derin, yaratıcı gücünü bilmelidir.

Yoni ayrıca deniz, okyanus sularına dönüşen orijinal suları da sembolize etti. Dünyadaki yaşamın başlangıcını birincil Okyanusun sularından daha güçlü bir şekilde sembolize eden nedir? Ve daha fazla balık yumurtası doğurganlığı sembolize edebilir mi?
Bu açıdan antik Büyük Anne balık, deniz kabukları, deniz suyu, tuz, gemiler ve balıkçılar ile ilişkilendirildi. Genellikle bir balık kuyruğu olan bir denizkızı veya bir ortaçağ sireni gibi iki kuyruk şeklinde görünür. Şerefine, balık resmi günü olan Cuma günleri (İngilizce Cuma), İskandinav enkarnasyonu Freya'nın adını aldı. Eski Romalılar Cuma günü Venüs Günü'nü çağırdı.
Yoni'nin kadınsı olarak orijinal sembolizmi daha sonra çeşitli benzer sembollerle değiştirildi.
Bir örnek tanrı Indra'nın görüntüleri. Başlangıçta, tüm vücudu Tanrıça'nın doğurganlığının gücünü algılaması nedeniyle birçok yoni belirtisi ile kaplıydı.

Daha sonraki portrelerde yoni, onlara benzeyen gözlerle değiştirildi, bu nedenle Indra, daha çok Yunan Argus'u gibi "görünümlü" veya "bin gözlü" olarak bilinir hale geldi.
  Oh Indra, Yoni'nin vücudunda binlerce
Cildinizde binlerce göz

Hareket halindeki her parmak
Her organ da geçerlidir. - Guru Shivaissa'nın ayetleri, “Indra'nın hayranlığı”.

Yahudi geleneğinde, yoni'nin açık sembolizmi bir mandorla - “bademcik (İtalyanca)” ile değiştirildi.
İncil'de bademden bahsediyoruz: tabernacle badem görüntüsü kullanılarak yapıldı (“Ve lambanın sapında elma ve çiçeklerle badem çiçeği gibi dört bardak vardı,” Exodus 37:20) ve Aaron'ın çubuğu bademleri büyük bir doğurganlık gücü işareti olarak getirdi (“ Ertesi gün Musa [ve Aaron] vahiy camına girdiler ve Levi'nin evinden Aaron çubuğuna bakın, çiçek açtı, tomurcukları koydu, renk verdi ve badem getirdi. ”Num. 17: 8).
Bu işaretin orijinal anlamı antik dünyada iyi bilinmesine rağmen, Hıristiyan sanatçıların onu azizlerin veya Mesih'in figürlerini çerçevelemek için uygun hale getirdiği sihirli tonlara sahipti. Hıristiyan mistikler mandorlayı kadın maddesine bırakılan, erkek ruhuna bırakılan iki dairenin yayları olarak yorumladılar. Tanrı ve azizler bile, kadın cinsel organlarının uygunsuz bir çerçevesindeki simgeler üzerinde tasvir edilmiştir.

Mandorla bazen dindarca cennetin kapısı veya girişi olarak yorumlanır. Ve her zaman dikey olarak tasvir edilir (orijinal anlam unutulsa bile gelenekler geleneklerdir). Daha sonraki Hıristiyan geleneğinde, mandorla için birçok açıklama var. Karşıtların birleşimi, Cennet ve Dünya'nın dualist birliği, yaşam ve ölüm, sonsuz fedakarlığın sembolü, yükseliş bulutu, tanrıdan çıkan halo-ışık, anlamlardan bazılarıdır. Yedi güvercinten oluşan ve Kutsal Ruh'un yedi armağanı anlamına gelen bir mandorla görüntüsü var.
Arkın iki yarısına devam edersek, balıkların ünlü Hıristiyan sembolünü elde ederiz.
Hıristiyanlıkta balık vaftiz, ölümsüzlük, diriliş (Yunus'un işareti) anlamına gelir. Kilise babaları sadık pisciculi (Latince "küçük balık") adını verdiler ve elçiler "erkek balıkçılar" idi. Balıklar Mesih'i Roma Hıristiyan kilisesinde temsil ediyordu. Bunun nedeni, “ichthys” balıklarının Yunanca isminin “İsa Mesih, Tanrı'nın Oğlu, Kurtarıcı” formülünün kısaltmaları olarak yorumlanması olarak kabul edilir. Ve sadece efsaneye göre 12 elçiden altısı balıkçıydı. Yoni'nin anlamının, Meryem Ana'nın saflığının imajına dönüştüğü, burada kısmen örtüşmesi mümkündür.
Hıristiyan mistiklerin yorumlarında balık, bir tür kundalini, yükselen yaratıcı enerji, ilahi ruhun gücü olarak yorumlandı. Ayrıca, balığın sembolü, maddi dünyanın yanılsamasının suları altında gizlenmiş manevi dünyanın bir simgesidir. Balıkçılığın mistik sembolü, ruhun derinden gizli kaynaklarından bilinçsiz unsurların çıkarılması, "Ben" içinde gizli sırların araştırılmasıdır.

Yoni'nin üç görüntüsü bir triquetre veya tricetra oluşturur (eski kadın veya Hıristiyan erkek üçlüsünün bir işaretle sembolize edilip edilmediğine bağlı olarak, isminin cinsiyeti de değişir):
Triquetra sembolü genellikle bir daire ile gösterilir. Olası değerler Yaşam'dır. Sırasıyla dünyada, denizlerde ve havada hayat veren üç koza, Dünya'nın çemberi ile ayrılmaz bir birliğe bağlanır.
Yine de, tricetra'nın kadın üçlülüğünün, gençliği kişileştirmenin, olgunluğun ve Büyük Anne'nin bilge yaşlılığının eski bir sembolü olarak yorumları vardır; dünyanın üç bölümünün birliği - kara, deniz ve gökyüzü; üç yönlü zihin, beden ve ruh.
İşaret, Avrupa'nın kuzey halkları - Keltler, Frizyalılar, İskandinavlar arasında çok yaygındı. Genel olarak, görüntülerin üçlüsü Keltlere özgüdür, bu nedenle, tüm üçlülere geleneksel olarak "Kelt" denir. Keltler Hıristiyanlığı kabul ettikten sonra, tricetra Üçlü Birliğin Hıristiyan sembolü oldu.

Trikvetres (Carolingian Cross) tarafından oluşturulan bir haç.
Modern kitle kültüründe, tricetra sembolü Norveç veya Kelt putperestliğini gösterir.
Doğal olarak, bu sembol Hıristiyan mistikler tarafından erkek üçlüsünün bir işareti olarak sömürüldü, bu nedenle orijinal olarak uygunsuz kadın formu bu ruhla yorumlandı. Hıristiyan sembolizminde eski ilkel anlamlar çözüldü ...
Wicca'da triquetra, tanrıçanın (bakire tanrıça, ana tanrıça ve bilge yaşlı kadın) üç yönünü kişileştirir.
Bazı araştırmacılar, bu sembolün anlamını, armatürün üç aşaması olan Güneş'in hareketi olarak - şafakta, zirvesinde ve günbatımında ifade ediyorlar. Ancak, bana göre, bu, gamalı haç, triskelion vb.Gibi dinamik sembollerin daha karakteristik. Ama başka bir makalede daha fazlası.

Üç daireyi bağlarken, Borromean Yüzüklerini alırız. 
Şekil, üst üste binen halkaların simetrik bir düzenlemesine dayanmaktadır, öyle ki yapıdaki herhangi bir halkayı çıkardığınızda kalan halkalar açıktır. Sembolün anlamı kardeşliktir, birlikteki güçtür.
İtalya'da, sembol olarak kullanılan taşlarla tam olarak halkalardı (geometrik anlamda değil, ürün anlamında).
Borromean halkalarının adı, aristokrat İtalyan Borromeo ailesinin soyadından geliyor ve bu sembolün tasvir edildiği arma. Kuzey İtalya'daki aile sarayında, ünlü amblemin birçok örneğini bulabilirsiniz:

Bu sembol Medici ve Sforza aileleri tarafından da kullanılmıştır.
Cosimo Medici Pırlanta Yüzük Madalyası:
Botticelli'nin Medici ailesi için yazılan "Pallas ve Centaur" adlı resmi, kıyafetlere Borromeo halkalarının görüntüleri ile:
Milano Louis Sforza sarayında pencereler. Louis Sforza, 1482'den 1499'a kadar Leonardo da Vinci'nin koruyucu azizi olarak bilinir. Leonardo bir süre bu sarayda yaşadı ve çalıştı:

Japonya'da Borromean Yüzükler üç dünyanın - cennetin, yerin ve ölülerin yeraltı dünyasının - birliğini simgeliyordu. İç içe geçmiş üç halkanın görüntüleri, hem soylu ailelerin hanedan amblemlerinde hem de Miwa Dağı'ndaki en eski Şinto tapınaklarından birinde bilinir. “Miwa” kelimesi iki hiyerogliften oluşur - “mi” “üç” ve “wa” - “halka”, “daire” anlamına gelir. Efsaneye göre, dağın kendisi bir uyku ilahı veya ruhu olan bir kami gövdesidir.
Miwa Dağı'ndaki Shinto tapınağında Borromeo'nun halkaları:
Japonya'nın hanedan sembolleri:
Bugün Borromeo halkaları çeşitli logolarda bulunabilir. En ünlü Ballantyne bira logosu.
Hıristiyanlıkta, Borromean halkaları, üç katın tamamı gibi, üçlünün sembolüdür.
On üçüncü yüzyılın el yazmasından çizimler (Chartres belediye arşivi, Fransa). İlk şekilde, “Yaşam Tanrısı”, “Baba”, “Oğul” ve “Kutsal Ruh” ile çevrilidir. Ortalama olarak, “Tanrı”, “Yaşam”, “Işık” ve “Kelimeler” ile çevrilidir. Doğru resimde, halkaların etrafında iki cümle dağıtılmıştır - “Trinitas Unitate” (“üçte bir”) ve “Unitas Trinitate” (“üçte bir”):
  
Borromean'ın halkalarına benzer bir rakam, Fransız kralı Henry II'nin favorisi Diana de Poitiers'ın (1499-1566) armasıdır.
Henry II'nin hükümdarlığı sırasında Fransa'nın gerçek kraliçesi ve hükümdarı Duchess de Valentinois'in arması üzerindeki hilallerin böylesine büyülü bir görüntüsünün nedeni nedir - hikaye sessizdir. Favori, Diana de Poitiers kadar güçlü olmamıştı. Bu sır büyü ve büyücülükle açıklandı. Diana'nın solmayan güzelliğinin sırrının yanı sıra ...
Hilal sembolü mimar Philibert de l Orm tarafından tasarlanmıştır.
Philibert de l Orm, mimarlık üzerine bir denemenin yazarı olan ve dikdörtgen projeksiyonların unsurlarını verdiği bir mimar, Diana de Poitiers için D'Anne'de bir kale inşa etti, Fontainebleau ve Saint-Germain'in kraliyet kalelerinin restorasyonunu üstlendi.

  Diana de Poitiers'ın Hilalleri:
Diana Poitiers'ın standardı. II. Henry'nin 1 Ekim 1550'de Rouen'e tören girişi. Askerler Diana de Poitiers standardını taşıyor. Rouen, N 112-6 fol. 25:
Sembolik dil - herhangi bir ulus, kültür veya dine bağlı olmayan evrensel bir dil. E.I.'nin yazdığı gibi Roerich, “Kozmolojik Kayıtlar” adlı eserinde: “Dünyanın gücünün Evrim Sistemini çizmek için semboller gereklidir. Semboller, insanlığın dünyadaki bilincinin büyümesinde dönüm noktaları olarak tezahür eder. ” Kutsal işaretlere geçmişin derinliklerinden, ataların kadim anılarından bakıldığında, eski anlamlar belirsiz bir sisle ortaya çıkar. Tabii ki, insani gelişme sürecinde sembollerin anlamları değişti, yeni kavramlar eklendi. Ve her insan bireyseldir. Herkes dünyaya alışkanlıklarının, karakterinin, ahlakının vb. Birçok insan için bu filtre o kadar kalın ve bulutlu ki korkuları ve önyargıları dışında hiçbir şey göremiyorlar. Fakat Işık, Yaşam, Sevgi ve Özgürlüğü tanıma yolunu takip edenler; doğasının üzerine çıkabilenler bu filtreyi atabilir veya kristal berraklığında silinebilir. Ve dünyanın gerçek güzelliğini ve büyüklüğünü görün ...
Antik Slav sembolleri
Orijinal Slav sembolleri resimlerinde şifreli mesajlar taşır. Atalarımız Dünya'yı algılamanın basitliğini ve karmaşıklığını fark ettiler. Slav işaret ve simgelerinin ait olduğu her grubun gerçek arzularımız üzerinde doğrudan etkisi vardır. Bu sayede bilinç sağlıklı bir çalışma tonuna ayarlanmıştır.
Slav koruyucu semboller elementlere göre ayrılır, erkek veya dişi enerjinin iletkenleridir. Bilinci oluşturan semboller, koruyucu işlevler yerine getirir, Rod tarafından yaratılan dünyalar arasında rehberlik eder. Bu makale gamalı haç, runik sembolizmi anlamanın anahtarıdır. Burada halk kıyafetlerinin nakışında, günlük hayatta, askeri işlerde ve büyücülükte kullanılan Slav sembollerini yorumlamak için ihtiyacınız olan her şeyi bulacaksınız.
Grafik görüntünün beyin tarafından algılanması
Çağdaş için beynimizin karmaşık ve gizemli bir fenomen olduğu bir sır değildir. Geleneksel olarak, iki yarıya bölünür: bilinçli ve bilinçsiz gerçeklik algısı. Yapısında insanlığın evrimi yatar.
"Dikdörtgen" olarak adlandırılan en eski bölüm, birincil içgüdülerimizden, bizim tarafımızdan kasıtlı olarak kontrol edilmeyen eylemlerden sorumludur. Ayrıca, herhangi bir fenomene tepki vermemiz ve tüm organizmanın sonraki çalışmalarından sorumludur.
En şaşırtıcı şey, Slav işaret ve sembollerinin doğrudan bu departmana bilgi taşıyabilmesidir. Bu durumda, İskandinav rünleri veya Kelt bağının görüntüleri böyle bir etkiye sahip değildir. Bunun nedeni, derin departmanlarımızın genetik hafızayı deşifre etmek için kodları saklamasıdır.

Böylece Slav sembolleri beynimizle temas eder. Sadece bizimle değil, aynı zamanda tüm nesil atalarla da bir diyalog yürütüyorlar. Her karakterin grafik yapısı okunur, kök seviyesinde bilgi aktarılır.
Statik çizgiler ve dinamikler
Antik Slav sembollerini geometrik desenler olarak düşünürsek, şaşırtıcı mülkleri fark edilebilir. Basit çizgiler hareket olarak algılanan bir desene dokunur. Bu optik bir etki değildir. Yönü belirliyoruz ve beyin fikirlerine göre dinamikleri tamamlıyor.
Ustaca karar atalarımızın gözleminin meyvesi haline geldi. Yalın tutum ve hassasiyet bu görüntüleri dünya görüşlerinde yarattı. Mantık her vuruşta, gereksiz veya hantal olmadığında kutlanır.
Slav işaret ve sembolleri - Atalarımız onlarda ne gördü?
Tüm karakterler gruplara ayrılabilir:
büyülü ve koruyucu;
elemanlara bağlı;
tanrıları kişileştirmek;
doğal olayları yansıtan;
farklı kuşak gruplar için;
el sanatları patronları.
En anlaşılmaz olanı, tüm çeşitliliğe sahip Slav sembollerinin ortak özelliklere sahip olmasıdır. İnsanın ruhunu ve ruhunu birleştirmeyi amaçlıyorlar.
Atalarımız, dünyanın karmaşıklığına ve çok yönlü yapısına inanıyorlardı. Onların görüşüne göre böyle bir insandı. Birey, özü içerikle dolduran bir ruha bölündü. Aynı zamanda ruh, Tanrılar tarafından verilen başka bir fenomendi.
Tüm ayrılıklarla, eski Slav karakterleri birbirinden izole edilmedi. Bir uzmanlıkları vardı, ama aynı zamanda ortak özellikleri vardı. Böylece, her işaret generalin bir parçasıydı ve tüm resmi tamamladı.
Geçmişten Gizemli Mesajlar: Evrenin Yapısında Slav İşaretler
Bizim bildiğimiz eski Slav sembolleri sadece belirli bilgileri değil. Evrenin yapısının kodlarını taşırlar. Slavların kozmik cisimlerin çeşitliliğini bildikleri zaten biliniyor. Özel ekipman olmadan görülemeyen gök cisimleri hakkındaki bilgilere erişimleri vardı.
Uzay gezgini Jacob Nikolayevich Borzhevsky bir zamanlar Gündönümü'nün güneş işaretinin yapısının dönen bir galaksiyi andırdığını belirtti. Varsayımını daha ayrıntılı olarak göz önüne alarak, diğer Slav sembollerinin kozmik cisimlerin görünümü ile ilgisine ikna oldu.
Henüz atalarımızdan ne kadar bilgi miras aldığımızı varsaymak gerekir. Ve hangi sırlar eski çizimlerin gerçek anlamlarını taşır. Belki de sembollerin kombinasyonu, evrenimizin yaratılışının veya yıldızlararası seyahatler yapma yeteneğinin şaşırtıcı ayrıntılarını ortaya çıkarır.
Karakter Bilgisi Nasıl Toplandı
Uzun bir süre, bilim adamları uygulamalı sanatta bulunan görüntüler hakkında mevcut bilgileri ilişkilendirdiler. Şimdi toplanan Slav koruma sembolleri uzun ve özenli bir çalışmanın ürünüdür.
Antik çağın korunmuş anıtlarının sadece bir kısmı stillerin gerçek anlamı için bir ipucu oldu. Her yeni şehir bulunan veya kazılan türbe ile görüntü sayısı çoğaldı. Dahası, grafik görüntülerin kutsal ve dini bilgiler taşıdığına şüphe yoktu.
Moziaki Etrüskler
İlkel inancın etnografları ve taraftarları, kendi araştırmalarını yaptılar, hazineyi deşifrelerle doldurdular. Güvenilir bilginin kaynağı, hala dokunulabilecek halk eposlarıydı. Destanlar, sözler ve diğer bilgiler Slav işaretlerinin gerçek anlamını ortaya koydu.
Diğer ülkelerin sembolleri ile analojiler
Slav sembolleri göz önüne alındığında, diğer kültürlerle olan yakınlıkları not edilebilir. Temel stillerden biri - Haç - Antik Mısır, Mezopotamya, İskandinavya, Kelstka ve Cermen kültürleri, Anglo-Sakson, Hinduizm ve Budizm kültüründe bulunabilir.
Tüm kültürlerde alanı işaretleyen kesişen çizgiler benzer bir anlama sahiptir. 
Gamalı haç veya Gündönümü, tüm kültürlerde aynı örüntü ve anlama sahiptir.
Buda heykeli
Gamalı haç Slav sembolleri tüm dünya haritasında izlenebilir. Bu gerçeğin teyidi:
folkloründe;
kazı;
gamalı haç sembollerinin kültün hareketinin temelini oluşturduğu birçok halkın dini hareketleri;
yaşı binlerce yıl olan eski yapıların mimarisi.
Bu antik mimari eserlerin bir örneği, Lübnan'da bulunan Baalbek şehrinin tapınak binalarıdır. Baalbek, dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak kabul edilir. Veles online mağaza personeli tarafından sağlanan benzersiz personel.

Baalbek Tapınağı binalar
Bununla birlikte, Slav güvenlik sembolleri, diğer ülkelerin kültürleriyle tüm benzerliklere rağmen, bilincimiz üzerinde kendi benzersiz etkilerine sahiptir.
Koruyucu özellikler
Modern insanın kültürü için Slav sembollerine büyük önem verilir. 
Kendini idrak etme ve köklerle bağlantılı hissetme ihtiyacı insanları anlamlarını incelemeye yönlendirir. Her stil, akıldaki blokları ve olumsuz programları ortadan kaldırmayı amaçlayan kendi benzersiz bilgilerini taşır.
Olumlu doğası nedeniyle, 

Slav güvenlik sembolleri şunları etkiler:
kişiliğinizin bütüncül algısı üzerine; yaşamın iç sistemlerini ayarlama; enerji metabolizmasının uyumlaştırılması; iç huzurunun restorasyonu; beyin arasında güçlü mantıksal bağlantılar yaratmak;
gerçeklik algısı.
Seçilen sembolü giyerek, bir kişi onunla özünün tüm seviyelerinde etkileşime girer. Bu, olumsuz dış etkilerden kendi kalkanını inşa etmesini sağlar. Çizgilerin karmaşık veya basit bir şekilde birbirine geçmesi, düşman varlıkların nüfuzuna karşı bir şifre olarak çalışır. Böylece, sahibi sadece koruma değil, aynı zamanda ataların kendilerinden de yardım alır.
Slav sembollerinin anlamı ve yorumu
Atalarımız Slav sembollerinin inişini sözlü olarak aktardılar. Hıristiyanlaşma süreci nesiller boyu sürekliliği büyük ölçüde ihlal etti. Bu yüzden ilkel kültürün modern hayranları arasında, Slav sembollerinin gerçek yorumunda anlaşmazlıklar ve anlaşmazlıklar sürüyor. Bununla birlikte, modern algımızın birçok yönden ataların günlük yaşam biçiminden farklı olduğu anlaşılmalıdır. Her kült imajına biriken bilgi, kutsal anlam ve eşsiz dünya görüşü yatırıldı.
Atalarımız dünyayı nasıl algıladı?
Atalarımızın bıraktığı karmaşık örüntüler, tüm bilgi okyanusunu taşır. Anlamlarını deşifre etme girişimlerinde, bir kişinin dünya görüşünün o zaman ve şimdi ne kadar farklı olduğu hakkında çok az düşünüyoruz.
Modern insan çeşitli şifreli ve açık bilgilerle çevrilidir. Yapay kazık, şeylerin gerçek algısını engeller. Atalarımız Slav sembollerine ve sadece beden ve ruh için gerçek önemi olan anlamlarına yatırım yaptılar.
Atalarımız, bir ağın her bir kıvrımında veya bir pleksusun karmaşık desenlerini gördüler. Bilincin açıklığı ve özgürleşmesi, bilgiyi çarpıtma olmadan okumalarına izin verdi. Bu yüzden Slavların işaret ve sembollerinin temellerinin incelenmesi, zihnin aşırı entelektüel yük katmanlarından bir tür iyileşmesidir.
Evrenle enerji bağlantısının incelikleri
Slav sembollerinin tanımı enerji değişimi ile ilgili birçok hüküm içermektedir. Önemli yön, dönüş sayısı ve düzgün çizgiler. Atalarımız için tüm bunlar, enerjilerini yönettikleri bir tür ley hatları haritası olarak hizmet etti.
Her görüntünün merkezinde her zaman en önemli unsur için bir yer vardır - yaşayan bir kalp. Sembolün kendisi tek bir güç akışının parçasıdır. İnsan ile yeniden birleşerek, yaşamın bu kaotik enerjisi yaratılışa dönüşür.
Sonuçta, sadece bir kişi çevresindeki dünyayı içsel durumuna dönüştürebilir. Bu yüzden inceliklerin bilgisi ile sembolizmi dikkatle seçmek gerekir.
Slav işaretleri: sembolün yorumu
Atalarımızın kültüründe bile, Slav sembollerinin yorumu gerçek bir sanattı. Muska veya muska işaretinin kuralları ve üretim zamanı bilgisi çok takdir edildi. Deneyimli topluluk üyeleri ve bazı zanaatkarlar tarafından ele geçirilmişti.
Yaşam geometrisi
Şaşırtıcı bir gerçek, ancak Slav sembolleri ve anlamları doğrudan geometri ile ilgilidir. Bu bilim kendi adını almadan önce bile, temelleri atalarımız tarafından aktif olarak kullanıldı.
Sembolizmdeki ana geometrik şekiller:
dört kardinal noktanın çapraz belirlenmesi, enerji dağılımı;
daire - her yaşam standardının küresi;
kare, eşkenar dörtgen, dikdörtgen - pozisyonların kararlılığı;
nokta - temel, yaratım, sonuç;
bükme - hareketi somutlaştıran karmaşık bir figür.
Atalarımız herhangi bir geometrik fenomenin yapısını daha derin ve geniş bir şekilde anladılar. Kararlı keskin açılar yumuşak sıvı geçişleri ile birleştirilir. Herhangi bir yaratılış hareketinin mümkün olduğu mükemmel dengenin odağıdır.
Yön işareti
İşaretlerde sağ ve sol yönlerin en yaygın açıklaması. Bununla birlikte, Slav sembollerinin inişi çok daha karmaşık hükümler içerir. Sembolün hareketini insan vücudundaki kan akışının yönü ile karşılaştırırsak, enerjinin işaret üzerindeki dağılımının net bir resmini elde edebilirsiniz.
Kadın vücudunda, yarım kürenin sol yarısı en aktif, erkeklerde sağdır. Bu, vasküler sistemin aktivitesini etkiler. Bu yüzden kadın ve erkek sembolleri farklı cinsiyetlerin temsilcileri üzerinde farklı hareket eder.
Giysiler üzerinde yazıt
Slav sembollerinin yorumu, insanın olasılıkları hakkında kutsal bilgiler içerir. Bir haç ve oval kombinasyonu, üçüncü taraf müdahalesinin akış dağılımının ve bastırılmasının stabil bir bileşimini verir. Kırık ve düz çizgiler vücudumuzun aktif bölgelerine yön verir.
Bir insanda yaratıcılık hakim olursa, kabul etmekten daha fazlasını verebilir. Bu, enerji alışverişinde istikrarsız bir konum yaratır. Böyle bir insanın eski günlerinde, akrabalar eşkenar dörtgenler ve karelerle bir gömlek işlemiş olacaktı. Böylece, burcun prizması yoluyla enerjisi dengede olur.
Erkek ve kadın başlangıçları
Slav sembolizmi, enerji merkezlerini güçlendirme ilkesine göre bölünür. Bu seride, erkek Slav sembolleri hava ve göksel ateş unsurlarıyla ilişkili işaretlerin bir listesini birleştirir. Oysa kadınlar için Slav sembolleri aya, su elementine, dünyevi başlangıca çevrilir. Hepsi tek bir denge koruyucu sembol döngüsü oluşturur.
Erkek Slav sembolleri
Erkekler için geleneksel Slav sembolü kişileştirir:
güç;
koruma;
özgürlüğü;
hareket;
gücü.
Bütün bu işaretler ateş, hava ve ilahi ışık unsurlarıyla ilgilidir. Slav sembolünün erkekler için taşıdığı semantik yük, gerçek başlangıcını uyandırmayı amaçlamaktadır.
Slavların sembolizminde kılıç
Semboller - kılıçlar özel ilgiyi hak ediyor. Farklı şekillere sahiptirler, ancak her işarette karakteristik özellikler vardır:
yönü;
değeri;
kararlılığı.
Kılıç güç, koruma ve himayenin bir özelliğidir. Bu kavramlar en geniş açıdan algılandı. İlahi himaye, mutlak güç. Bununla birlikte, bu, toplumun yararına amaçlanan güçlerinin akıllıca algılanmasını ima etti. Kılıçlar aynı zamanda hem muhafız hem de saldıran bir sembol olarak hizmet ettiler.
Kolovrat
Kolovrat, yeniden doğuşun, yaşamın artan enerjisinin kişileşmesidir. Atalarımızın yarattığı Dünya yapısının kozmogonik resmini emdi. Evrenin kadim bilgisine doğrudan bir göndermedir.
Ratiborets
Yerleşik, parlak bir güneş sembolüdür, evrensel yangının gerçek uygulamasıdır. Bu sadece güneş ışığı değil, yaşamın doğduğu flaştır. Erkek hattının en güçlü işaretlerinden biri.
Yarovrat
Yarovrat'ın işareti - savaş sanatı ve tarım anlamına gelir. Atalarımız, koruyucuyla birlikte pulluğu övdü. Yarovrat'ın iki stili vardır - altı ve dört ışın. Aynı zamanda kök “yar”, karanlıktan koruyan parlak bir ateşe gönderme yapar.
şahin
Şahin imgesi - özgürlük, zafer, üstünlük, koruma olarak yorumlanır. Mitopoetikte, erkekler için Slav sembolü, ruhun yükselişi, yarışa karmik görevin yerine getirilmesi anlamına gelir.
Kadınlar için Slav sembolleri
Yaratılış ve yaratılışı kişileştiren kadın Slav sembolleri tarafından özel bir yer işgal edildi.
Her kadın işareti mesaj içerir:
doğurganlık;
ataların saygısızlığı;
gizli kutsal bilgi;
kadın sağlığı.
Hayatta kalan bilgilere göre, kadınlar için Slav sembolleri statülerine, mesleklerine ve toplum için önemlerine göre derlenmiştir.
hilâl
Hemen hemen tüm kadın Slav sembolleri üç yaş döneminde dağılmıştır. Lunnica genç bir ayı tasvir eder, gelgit ve doğurganlığın sembolüdür. Yakın zamanda evlenmiş genç evli olmayan kadınlar tarafından giyilebilirdi.
Rozhanitsa
Rozhanitsa'nın en eski sembollerinden biri, atalar olan klanla bağlantıyı kişileştirir. Bu anaerkillik gücü, en değerli armağanın savunulması - üreme. O, tek bir imgede yaşamın yaratılması, yaratılması ve verilmesi. Olgunluğa giren, evli ve çocuk sahibi olan kadınlar bir sembol giyiyordu.
Ladinets
Çifti işareti Ladin erkek sembolü Kolyadnik yankılanıyor. Bu, iki ilkenin uyumunun bir sembolüdür. Pasifize edilmiş yaratılış durumuna girmeye hazır, kadınsı bir kaotik başlangıcın himayesini içerir. Ateşi ve dolunayı temsil eden iki figür içerir.
Muska tasavvuf uygulayan kadınlar için tasarlanmıştır. Örtülü Dünya'da güçlü bir savunma ve rehberdir. Yanlış bilgiden korur, bilinci ortaya çıkarır. Bu arada, sahibi derin kadim kadin büyüsünü ortaya koyar.
Slav Tanrılarının Sembolleri ve Anlamları
Evrensel aşk, Slav tanrılarının sembollerinin taşıdığı güçtür. Her işaret, evrenin sırlarını ortaya çıkaran benzersiz kodlarla şifrelenir. Slav tanrılarının sembolleri ve anlamları sayesinde atalarımızın kutsamasını alıyoruz.
Her burçta güç ve uyum
Atalarımızın görüşüne göre, ana itici güç aşktı. Tanrılar tarafından yaratılan her şey ona nüfuz etmiş ve yıkılmaz bir uyum içinde oluşmuştur. Slav Tanrılarının sembollerini ayrı ayrı ele alırsak, benzersiz bir gerçeği fark etmek kolaydır.
Tanrıların tüm görüntüleri yeni işaret grupları oluşturmak için birleştirilebilir. Bu durumda, Tanrı'ya tabi olan her bir elementin gücü özetlenir. Sembollerin net geometrisi süs satırları yapmanıza izin verir.
Slav Tanrılarının sembollerinin sahip olduğu kutsal semantik yük ve atalarının yaşamındaki önemleri günümüze kadar kısmen sağ kaldı. Bilinen verilerden, işaretlerin kullanıcı ile bir tür iletişim merkezi olarak hizmet ettiği açıktır. Bir sembolle bir tanrıya dönünce, yaratılışa ayarlanmış bir kişi.
Slavların ortak sembolizmi
Slav Tanrılarının sembolleri kişisel ve elemental olarak ikiye ayrılır. 
Bazıları özellikle Tanrı'ya, diğerleri - emrettiği unsurlara hitap eder.
Slav Tanrılarının toplanan sembolleri ve anlamları farklı milletler arasında biraz farklıydı. Aşağıdaki şifre çözme, tüm Slav halkları arasında aynı olan işaretlerin en karakteristik özelliklerini açıklar.
Lelnik
Lelnik, çocuklar ve genç kızlar tarafından giyilen bir sembol olarak kabul edildi. İsmin deşifre edilmesi, “aziz”, yani aşık beslenmiş demektir. Tanrı'nın himayesi büyüyen çocukları korudu, kızlarla ilgili özel bir tutum.
Lelnik'in samimi derin sevginin gücünü emdiğine ve kötü ruhları ve kötü düşünceleri uzaklaştırdığına inanılıyordu.
Sıralama Sembolü
Sort'un sembolü atalarımız için özel bir sevgi kullandı. Güçlü güçleri kişileştirdi:
kuşaklararası ilişki;
ataların yardımı;
Var olan her şeyin yaratıcısı;
yaratıcılığın yaratıcı gücü.
Farklı nesillerin ve cinsiyetlerin temsilcileri tarafından giyilir. Soy ağacına karşı saygılı bir tutumla geliştirilmiş inanılmaz bir güce sahiptir. Sahibinin kaderini etkiler, ona düşünce netliği verir.
Perun Baltası
Perun baltasının geleneksel erkek sembolü kişisel takılar anlamına gelir. 
Sahibinin enerjisiyle birleşince karakterini ve dünya görüşünü etkiler.
Karakter üzerindeki etkisi:
iradenin sıkılığı;
düşünce hürriyeti;
cesaret;
öz-disiplin;
metanet.
Balta, Perun'un karanlık güçlerle savaştığı silah türlerinden biriydi.
Veles Sembolü
Veles'in kişisel sembolü, turun başının şematik bir taslağına sahiptir. Bir versiyona göre, tanrı bu hayvana dönüştü. Muska yoluyla, bir kişi doğrudan tanrı ile temas kurdu.
İşaretin gücü adaletin koruyucusudur, tüm tezahürlerde yalanlara karşı bir savunmadır. Sözleşmenin imzalandığına inanılmaktadır. Muska sahibi gizli anlamı hissetme fırsatı elde eder.
Veles Mührü
Veles pulları iki işaret şeklinde tasvir edilmiştir - bir kurt ve bir ayı pençeleri. Her iki hayvan da kutsal kabul edildi, onlar aracılığıyla Açık Dünya'da iradelerini gerçekleştirdiler.
Anlamsal anlamda, ayının pençesi ikonik muskaları ifade eder. Sahibine yasal konularda, ticarette iyi şanslar verir. Bir sembol, bir kişinin iç gücünü besler ve ona geniş bir düşünce verir.
Kurt pençe muska mistik insanlar için uygundur. Gücü Veles’in süptil uçağın dünyası üzerindeki gücünü temsil ediyor. Manevi uygulamaların uygulayıcısını zihinsel saldırılara karşı korumak onun gücündedir.
Lada Yıldızı
Geleneksel kadın koruyucu sembolü, sevgi ve ailenin hamisi Lada'nın yıldızıydı. 
Tanrıça'nın işaret yoluyla kişiselleştirilmesi, sahibinin hayatını ve evini korur.
Muska değeri geniş bir yelpazeye sahiptir:
onur;
inanç;
adalet;
özgürlük sevgisi.
Bu, atalarla birbirine bağlanan nesillerin bilgeliğinin kaynağı için bir rehberdir. Anneliğin korunması ile bilinir, çünkü her şeye gücü yeten aşkın gücünü içerir.
Reza Dazhdboga
Güneş işareti Dazhdbog bir tanrının sarsılmaz gücünü taşır. Doğurganlık, yeniden doğuş ve güneş ışığının enerjilerini içerir.
Onun himayesinde:
düğün;
servet;
askeri cesaret;
manevi rehberlik.
Zor bir yaşam durumunda olanlar için güçlü bir savunma ve rehberdir.
Reza Chura
Güçlü kutsal işaret Chur, kişisel muskaları ifade eder. Diğer dünya güçlerine karşı güçlü bir savunma kurmak onun gücündedir. Tanrı Chur insanın yanında yaşayan doğanın ruhlarına itaat etti. Tanrı'nın himayesi altında, sahibi karşı güçlerin entrikalarından korkmayabilir.
Mokosh işareti
Charm Makosh kadınlara akıllıca bir hayat tasarladı. Doğurganlık enerjisinin güçlü bir iletkenidir. Sembolizm aracılığıyla, Tanrıça çocuklarını yöneterek iç huzuru ve bilgeliği bulmalarına yardımcı olur.
Sembolün görüntüsü iki ana geometrik şekil taşır - bir haç ve bir eşkenar dörtgen. Birincisi güneş enerjisinin iletkenidir, ikincisi dünyanın başlangıcının kişileşmesidir. Birlikte ekilen bir alan oluştururlar - doğurganlık ve refah.
Reza Belobog
Kırık çizgilerden oluşan uyumlu sembol Belobog, tuhaf bir labirente eklenir. Özelliklerinde Evrenin karmaşık yapısı bilgisi yatar. Kişisel karakterleri ifade eder; sevgi ve ışığın saf enerjisinin iletkenidir.
İstekler içinde şifrelenir:
iyi oluşu;
düşüncenin netliği;
iyi;
düşüncelerin saflığı.
Sahibi ile tekrar bir araya gelen işaret, iç dünyayı insanın düşünceleri ve istekleriyle uyumlu hale getirir. Muska sayesinde, taşıyıcı gerçekleri ayıkça tartma ve doğru çözümleri bulma fırsatı kazanır.
Carol veya Reza Carols
Şaşırtıcı Carol, yeniden doğuş gücünün kişileşmesidir. Bu, Evrenin hayatı yenilemek ve yeniden yaratmak için sonsuz arzusudur. Tabelada tasvir edilen gündönümü, "tuzlama" yönü denilen sürekli hareket halindedir.
Zamanın derinliklerinden antik Slav hafızasının sembolleri
Slav işaretlerini taşıyan ilk bulunan buluntular M.Ö.1. Binyıldan kalmadır. e. Penkovskaya, Prag-Korchak ve Kolochino kültürleri, Slav milliyetinin öncüleri olarak kabul edilmektedir. Her gün keşfedilen ve dini nesneler, önemi bugüne kadar çok fazla değişmeyen eski Slavların sembolizmi ile kaplıdır.
Slav işaretleri - erken arkeolojik buluntular
Sovyet ve Rus arkeologların çalışmalarında, ilk Slav işaretleri MÖ 1. binyılın dönemine atfedilmiştir. e. VI yüzyıla kadar.
Bunlar grafik görüntüleri içerir:
taş heykellere oyulmuş;
kil ve ahşap mutfak eşyaları;
deri veya takı üzerine kalıptan çekilmiş.
Kil damarı. Pozdnyakovskaya kültürü
Temel olarak, bunlar dalgalı çizgiler, noktalar ve yarım daire çizen ilkel çizimlerdir. Yavaş yavaş, bu görüntüler daha karmaşık hale gelecek şekilde dönüştürülür. VI yüzyılın başında, açık güneş sembolizminin ilk örnekleri ortaya çıktı. Geç Yakovski kültürünün bulunan kil kabı (MÖ II binyılın ortası), eğreltiotu çiçeği ve dalgalı çizgiler görüntüleri ile kaplıdır.
Slav öncesi ve Slav öncesi kültürler
İlk ataların kültürleri arasında Penkovsky, Prague-Korchak ve Kolochin bulunur. V-VI yüzyıl döneminde var oldular ve bu medeniyetlerden çok sayıda not bıraktılar. Tarihçi-arkeolog V.V. Sedov, bu dönemde nihayet çalışan sembollerin bir listesinin oluşturulduğunu ileri sürdü.
Güney Pripyat havzasında ve Dinyester'in ana sularında bulunan Slav işaretleri, diğer alanlardan görüntü ve desenlerini ve parçalarını tekrarlar.
V-X yüzyılların keşfedilen bulguları arasında grafik semboller sunulmaktadır:
güneş;
yeryüzü kültü unsurları;
hayvanların üslup görüntüleri;
tanrıların kült sembolleri.
Bu tarihsel dönemde tek bir Slav sembolizmi oluşumunun kökenlerinin yansıtıldığına inanmak için bir neden var.
Slavların Pagan Sembolizmi - Kiev Kültürü
Kiev tipi kültürel anıtlar II-IV yüzyılların sonuna aittir. Bulguların çoğu Orta Dinyeper, Sejm, Desna ve Dinyeper'de keşfedildi. Kiev kültürü, Baltık ve kuzey kabilelerin katmanlarını yansıtıyor.
Mutfak eşyaları, mücevherler ve megalitik buluntular arasında, Slav sembolizmi diğer bölgelerde tekrarlanır. Bu dönemin ana özelliği, ayrı bir balıkçılık yönü olarak muska üretimi idi. Daha önceki buluntularda bulunmayan değerli metaller kullanılmıştır.
VV Sedov, bu dönemde komşu kabilelerle aktif ticaret ilişkilerinin kurulduğunu ileri sürdü. Çanak çömlek ve demircilik gelişimini etkileyen şey. Çok sayıda bulguya bakılırsa, Slav işaretleri ve önemleri dışarıdan etkilendi. Elementler Romano-Cermen halklarından ödünç alındı. Kara Güneş ve Valkyrie devreye girdi.
Karakter yorumu
Arkeolog G. S. Lebedev, Slav işaretlerinin atalarımızın etrafındaki dünya yasalarının benzersiz bir anlayışını yansıttığını ileri sürdü. Her sembol bir anlamsal kökü olan birkaç anlam taşır.
Alatyr
Alatyr olarak adlandırılan görüntü, zanaatta yaygın. Slavların bu sembolizmi, kutsal işaretlere ait olduğu için kült bir yer işgal etti.
Bu, yorumlarının listesi ile kanıtlanmıştır:
evrenin merkezi;
dört elementin birliği;
dünyanın birliği;
ilk ateş.
Bu işaretin ilk bulguları, Novgorod'daki Trinity kazı alanında keşfedilen X yüzyıldan kalmadır.
Triglav
İlahi başlangıcın üçlüsünün triglav sembolü, MÖ II. Yüzyılın taş ve kilinden yapılmış ürünlerde bulunur. e. Farklı kültürel dönemlere ait dini binaların ve taş heykellerin dekorasyonunun bir parçası olarak tekrar tekrar kaydedilmiştir.
Cres
Kres, M.Ö. 6. ve 10. yüzyıllarda Kafkasya'da bulunan eski Slavların sembolizmidir. e. karmaşık görüntüler dahil. Bunlar arasında, bronz ürünlerde, Kres olarak bilinen bir görüntünün baskıları vardı - arınma ve ateş sembolleri. Rakam, sadece 1982'de deşifre edilen ve adı belirleyebilen bir dizi unsuru içeriyordu.
Crean
Slavların putperest sembolizmi, Slav öncesi kültürlere ait birçok eşsiz imgeye sahipti. Bunlardan biri, yeni yaşamın sembolü olan Kreen, yumurtlanmış bir filiz.
Hayat ağacı
Farklı dönemlerde ortak bir sembol. Aryan kültüründen köken alan kozmogonik antik Slav işaretlerini tamamlar. Smolensk-Polotsk uzun höyüklerinin bulguları ile kanıtlandığı gibi göçebe kabileler tarafından getirildi.
Yaşam çiçeği
Slavların bitki sembolizmi ve önemleri ayrılmaz bir şekilde yeniden doğuş ve ebedi yaşam döngüsü ile bağlantılıdır. Yaşam Çiçeğinin görüntüleri, farklı dönemlerden çok sayıda ev eşyası bulgusunda bulundu. Arkeolog P.K. Semenov, görüntünün yerleşimcilerle birlikte Aryan kültüründen geldiğini ileri sürdü.
Geyik görüntüleri
Slavların putperest sembolizmi endüstri ile yakından bağlantılıdır. Av sırasında hayvanların ve insanların imajı Rusya, Belarus ve Kafkasya'nın bazı bölgelerindeki petrogliflerde bulundu. Geyik sembolü, görünüşte bir buzul faunasının kalıntılarını tasvir eden Slavların erken uygarlıklarını ifade eder. İskit kültürü özellikle geyik imgeleri bakımından zengindir - görünüşe göre bu hayvan o zamanın insanlarının ana totemiydi.
tur
Slavların hayvansal sembolizmi ve önemi, tek bir panteondan önceki kutsal kültleri ifade eder. Tur sembolü kült taşlar ve kayalık görüntülerde bulunur. T.N. Grekov, atalarımızın hayvanın gücünü ve gücünü ödünç almaya çalıştığı teorisini ileri sürdü.
Canavarı indrik
Eski Slav işaretleri sadece gerçek hayvanlar tarafından değil, aynı zamanda efsanevi fauna ile de desteklendi. Sembol Indrik canavar Merseburg Titmar'ın ifadesine göre Radagost duvarlarını süsledi. Ahşap kaplamalara oyulmuş indrik görüntüleri kazı alanında P. A. Vavilov tarafından bulunmuştur. Kanevo, Vologda bölgesi.
Slavların gamalı haç sembolleri ve anlamları
Slav güneş sembolleri evrensel uyum ve kutsal geometri yasalarına göre inşa edilmiştir. Her bükülme veya kıvrılma denge ve denge yasasına uyar. Bu şematik temsiller sayesinde Atalarımız sadece armatürün gücüne değil, aynı zamanda yaratılış enerjisine de döndüler.
Göksel ateş
Eskilere göre, Açık Dünya güçlü bir yaşam gücü tarafından yaratıldı. Bu enerjiyi yaratıcı düşüncenin gücü ile yönlendiren güçlü Rod, var olan her şeyi yeniden yarattı. Bu eylem, göksel ateşin görünür formlarına sahip inanılmaz miktarda enerji içeriyordu.
Bu yüzden Slavlar için gamalı haç sembolleri kültürde öncü bir rol oynadı. Onların görüntüleri kültürel ve günlük yaşamın ayrılmaz bir parçasıydı. Güneş burcunun en önemli anlamı, var olan her şey için ilahi sevginin canlı uygulamasıdır.
Gamalı Haç Sembolleri ve Kutsal Geometri
Geometri açısından Slavların gamalı haç sembolleri benzer özellikleri paylaşır:
haç;
başlangıç \u200b\u200bnoktası;
küre veya yarımküre.
İşaretin hareket yönü, çizgilerden geçen enerji akışını belirler. Sürekli döndürme, yaşam gücü parçacıklarını sembolün merkezine çeker. Böylece, herhangi bir güneş görüntüsü güçlü bir bataryadır.
Uzmanlar, bir işaret seçerken insan vücudundaki kan hareketinin aktivitesini dikkate almayı önerir. Kadınlar için bu bir sol yön, erkekler için bir sağ yön. Bununla birlikte, kişisel özelliklere ve bize gelen sembolün anlamına dikkat etmeye değer.
Eşsiz gamalı haç sembolleri
Bizim bildiğimiz Slav güneş sembolleri birçok işaretin bir arcade'sini oluşturur. Ve bu bir tesadüf değil. İstikrar ve çelişkinin eşsiz bir kombinasyonudur. Çok yönlülüğün ana yorumu, eskimiş olanın ayrılması, yeninin yeniden yaratılmasıdır. Yeniden doğuş sembolü, her bir güneş görüntüsünün tanımının temelini oluşturdu. Tılsımlardan birini alarak, bir kişi iyi değişiklikler ve yenilenme sürecine dahil edilmeyi kabul eder.
Svarozhich
Svarozhich, en güçlü koruyucu işaretlerden biri olan Slav güneş sembolleri ile yönetilmektedir. Svarog'un göksel gücünün somutlaşmışıdır. Görsel labirent sistemi ruhsal bozulmaya, ruhun korunmasına karşı aşılamaz bir savunma oluşturur.
Rodimich
Svarozhich için önemsiz değil. Rodimich ayrıca gamalı haç sembollerini taçlandırır ve Ailenin gücünü temsil eder. Kabile hafızasını koruyor, yaratıcı yaratım enerjisinin güçlü bir yükünü taşıyor. Kuşakların sürekliliğinin sembolü.
Fern çiçek
Manevi saflık, canlılık ve yenilenmenin somutlaşmış hali. Diğer dünya müdahalelerine karşı güvenilir koruma sağladığı için, manevi uygulamalarda bulunan insanlar için uygundur. Fern Çiçeğinin saklı olanı ortaya çıkarma gücü vardır.
Çim üzerinde
Aynı çim, rahatsızlıklara karşı inanılmaz bir koruma sembolüdür. Arıtma süreci, manevi varoluşun fiziksel ve tüm düzeylerinde gerçekleşir. Kişinin düşüncelerini temizler, onu iyiliğe ve uyuma ayarlar.
Molvinets
Aileye hitap eden Slavların gamalı haç sembollerini tamamlar. Molvinets, ruhsal büyüme, ruhun içten yanması fikirlerini somutlaştırır. İftira, olumsuz düşüncelerden korur. Aile bağlarını lanetlerden korur.
Radinets
Aktif güvenlik işareti. Meridyenlerin görüntülerine dayanır - göksel oklar. Bebekleri kötülüklerden korur, genellikle beşiklerde tasvir edilir. Radinets sevinç ve barış gücü ile doludur.
Svadebnik
Süslü işaret tüm yeni evliler için koruma vaat ediyor. Düğün şans ve mutlu günler çekiyor. Bir aile ocağı yaratma arzusunun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini amaçlamaktadır.
Dukhobor
Dukhobor liderler, manevi uygulayıcılar için önemli bir semboldür. Ruhu güçlendirir ve ruhla olan ilişkisini yeniden kurar. Gerçek “Ben” in iç uyumunu ve dünya ile uyumunu korur.
meşale
Çift yönlü benzersiz bir işaret. Işık çubuğu evrendeki enerjilerin hareketini simüle eder. Özü dünyevi ve maneviyatın yeniden birleşmesidir. Sevginin ilahi düzenlemesi.
Svitova
Svitovit, yenileme enerjisini sahibine taşıyan dönüştürücü bir semboldür. İç potansiyelini ortaya çıkararak sahibinin özü ile rezonans eder. Hakikat ve adalet savunucularının sembolü.
Znicz Pruszkow
Cennetten ateşli bir tanrının somutlaşmışı. Evrensel ateşin koruyucusu. Canlılığın kasırgaları içinde şifrelenir. Znich yıkım ve iç anlaşmazlıktan korunma özelliğine sahiptir.
Novorodnik
Denge ve hareketin somutlaşmış hali. Novorodnik iç huzuru, insanın gerçek "Ben" ini kabul eder. Sahibinin gerçek yasaları bilme arzusunu yönlendirir.
Tanrı
Teolog, tüm parlak Tanrıların en özlü himayesidir. Akrabalık enerjisinin zengin bir tasviri ve yaşamın dört temel unsurunun zıttı.
Rodovik
Rodovik, önceki nesillerin mirasını tek bir güçlü akıma dönüştürüyor. Sahibini bu akıma bağlar. Bu sürecin sonucu, misyonları, doğru yol seçimi konusunda net bir farkındalıktır.
Grozovik
Göksel elektrik görüntüsü. Tuzlama yönüne sahiptir, yıldırımdan korur. Tanrıların iradesinin anlamını taşır. Konutların kapılarında, tapınak komplekslerinde tasvir edilmiştir.
Gromovnik


İşaretin yönü solaktır. Iiliğini 
sahibine verir. Anlamı - cennetsel bilgelik, uzun ömür ve ruhun gerçek bir savaşçısının silahları. Depolama giriş portallarına uygulanır. Thunderbolt'un kötü düşüncelerle girenlere çarptığına inanılıyordu.
Valkyrie
Anavatan savunucularının sembolizmi. Valkyrie, vatanı savunan akrabalarıyla tek bir zincir oluşturur. Sahibinin manevi potansiyelini arttırır. "Barış savaşçısı" nın anlamı.
Swati
Perunov yolunun bir resmini oluşturur. Güneş sisteminin yapısının grafik temsilini içerir. Manevi bir göreve öncülük eden yaratıcılık insanlarına odaklanmıştır.
Vayga
Slavların gamalı haç sembollerini çelişkili (bipolar) bir anlamla tamamlar. İnsanın dört manevi yolunu koruyan tanrıça Tara'nın mührünü taşır. Genel hedefiniz olan gerçek hedefi aramanıza yardımcı olur. Aynı zamanda, keskin kavisli çizgiler, manevi araştırmaya karşı dört büyük rüzgarı somutlaştırır.
Velesovik
Doğa ile uyumlu bir ilişki kurar. Çevreleyen dünyaya katılma, içinde bir yansıması bulma gücü verir.
Vseslavets
Dengeyi, yeniden birleşmeyi korumanın güçlü bir sembolü. Tüm cinsleri birleştirir, ortak bir karmik ağa bağlanmanıza izin verir. Nesilden nesile aktarılan manevi aleve itiraz.
Ognevitsa
Kadın güneş sembolü. Göksel annelerin korunmasını kişiselleştirir. Bu sayede Tanrıçaların herhangi birine itiraz, artan bir dürtü gücü alır. Anneliği, ebeveynlerin ve çocukların bağlarını kurtarır.
Slavets
Sembol iki geometrik şekli birleştirir - bir haç ve yıldırım. Kadın üreme korumasının bir işareti olarak kabul edilir. Kaderlerini hasardan ve nazardan korumak genç kızlar için özellikle önemlidir.
Garuda
Tabelada Haphen Tanrısının kişileştirilmesi. Düşüşe, parasızlığa karşı korumayı içerir. Yaratılış, zenginlik ve dengenin mutlu enerjilerini çeker.
Duniya
Sembolün amacı, yaşamın anlamı için gerçek bir araştırmanın yollarını korumaktır. Cennet ve yeryüzü ateşlerinin yeniden birleşmesi.
Gökyüzü Domuzu
Slavların gamalı haç sembollerine dahil. Gelecek ve geçmiş toplantısının kişileştirilmesi. Sahibinin ruhsal kendini geliştirmesini korur, ona hedeflere ulaşmada azim verir.
Manevi gamalı haç
Ailenin düşüncelerini somutlaştıran somut olmayan ateşin sembolü. Bu, evrensel sevginin saf enerjidir, çizgilerle yakalanır.
Ruh gamalı haç
Ruhun enerjisine bağlanır. Dünyevi enkarnasyonun bilinçli yaşamını düzenler. Niyetlerine cevap vererek, insanın kaderinin çizgileri üzerinde güce sahiptir.

Manevi güç

Manevi güç, zihnin ince düzlemle ilişkisini hissetmeye yardımcı olur. Doğru yolun bilinçaltı seçimi için içgüdüyü yapılandırır.

dhata

Bir insanın her iki biçimde - maddi ve manevi görüntüsü. Tanrıların sağladığı fırsatları göstermeye yardımcı olur ve olumsuz karakter özelliklerini sakinleştirir.

Kolard

Erkeklerin giyebileceği kadın sembolü. Ana anlamı Dünya Ana'nın bahşettiği berekettir. Yaşamın kökeninden, sahibine refah getiren bir hediye.

Solard

Ters İntikam Glifi. Sonuçları hızlı bir şekilde hissetmenizi sağlayan herhangi bir eylemi geliştirir. Bu, dürüst bir şekilde kazanılan meyveleri zamanında almanızı sağlayan bir enerji bumerang.

kaynak

Ruhun primordial doğasının somutlaşmış hali. Yaratılışın yaratıcı enerjisinin yayıldığı Canlı salonlarını kişileştirir.

Kolohort

Evrenin denge sembolü. Gerçek uyumun sonsuz dansında aydınlık ve karanlık başlangıç. Manevi arama yolundaki adam, tüm görünür ve gizli gelişim yollarını gösterir. Yol seçimi, işaretin hangi enerjiyi kullanacağını belirler.

Navnik

İki paralel dünyanın bağlantısının somutlaşmışı - Navi ve Yavi. İnsanın manevi alanda eşsiz fırsatlarına erişim sağlar. Dünyadaki diğer parazitlerden korur.

Narayana

İnsanın manevi ve bedensel enerjisini birleştirir. Saf ışık ile maddi dünya arasındaki bağlantının sembolü. Arzularınızı daha net görebilmenizi sağlayan arzunun dürtüsünü artırır.

Güneş haçı

Yaril kuvvetlerinin uygulaması - yaz güneşi. İnsan sağlığını ve gücünü güçlendirir. Ruh ve ruh bağlantısını güçlendirir. Savaşçıları destekliyor. Erkek sembolü.

Göksel Haç

Her iki cinsiyet için uygun evrensel sembolü. Yeniden doğuşun ebedi gücünü tasvir eder. Manevi arayışa verilen koruma, aile ilişkileri.

Ognevik

Sıralamanın başka bir sembolizmi. Genellikle putlarına tasvir etti. Aile bağları üzerindeki kötü etkiden, kadimlerin desteğinden aşılmaz bir engel.

Yarovikov

Erkek doğurganlık sembolizmi. Hayatın dolgunluğu, sonsuz alevin ateşi. Evde karı koruyan hayvancılık hastalıklarından koruyucu bir işaret olarak kabul edildi. Messenger direklerine uygulanan ahır ve inek ahırlarına çizildi.

Rubezhnik

Dürüstlük, erkek sembolü iz. Temiz olmayan yaratıklardan korunmayı amaçlar, özün her iki tarafını da geliştirmenizi sağlar. Kişinin iç rezervlerini bağlayarak ruhsallığa istikrar kazandırır.

Rysich

Slavların tüm ırkının birlik sembolleri. Yaratılışın güçlü yaratıcı enerjisinin şefidir. Bütün ulusa koruma sağlar. Kökler ve miras hakkında bilgi edinme arzusunu canlandırır.

Sologne

Ev hayatını ve zenginliği dış müdahalelerden koruyan ev sembolleri. Malzeme mirasını artırma gücüne sahiptir. Evrensel işareti.

Yarovrat

Yar-Tanrı'nın somutlaşmışı. Erkek doğurganlık, yeniden doğuş ve ölümden sonraki yaşam sembolü. Sembolizm ahırlara bozulmaya karşı tohum koruması olarak boyandı. Verimlilik ve bol hasat verir.

sadhanamız

Slav salonlarının sembolleri

Svarog dairesi, her biri belirli bir tanrının himayesi altında olan 16 işaretiyle birleştirilir. Anlamsal yük, dünyanın tüm katmanlarının yapısı hakkında kavramlar taşır. Her görüntü, sahibinin kaderini ve karakterini etkileyen benzersiz özelliklere sahiptir.

Bir kişi için odanın sembolizminin anlamı

Doğumda, bir kişiye tanrıların desteğini alma fırsatı verilir. Savunucunuzla iletişime geçerek salonların sembolleri mevcuttur. İşaret, dilekçenin iradesinin ve enerji aktarım kanalının bir şefidir. Her sembolün kendine özgü özellikleri olduğundan, bir kişinin yaşamında ve karakterinde benzersiz değişiklikler olacaktır. Muskalar, korumaya sahip olmanıza ve sahibinin yaşam göreviyle uyum sağlamak için enerjisini ve çabalarını yönlendirmenizi sağlar.

Tanrıların himayesi altında

Slav salonlarının sembolleri benzersiz özelliklerle donatılmıştır. Değerleri kullanıcı tanrısına bağlı olarak taşıyıcının özelliklerinde ayarlamalar yapar.

Başak burcu

Tanrıça Jiva'nın vesayeti altında. Explorer enerji güncellemeleri.
Sahibi nitelikleri ile donatılmış:
  • bağımsızlık;
  • inat;
  • amaçlılık.
Tüm bu nitelikler, gençliğin aktarılan enerjisi, hayata aşık olması nedeniyle kendini gösterir.

Yaban domuzu

İşaret, Rahmat'un, Göksel Mahkemenin tanrısının, Evrensel adaletin ve hukukun üstünlüğünün himayesi altındadır.
Özelliklere karakter verir:
  • düşüncelerin saflığı arzusu;
  • bilincin netliği;
  • bilanço.
İşareti sahipleri belirleyici, ancak pervasız değil.

turna balığı

Bu burçta doğanlar, aile konforundan ve refahından sorumlu olan Rozhana'nın sevgili çocukları olduğu için şanslıydılar.
Bu simgenin insanları:
  • sakin;
  • kararlılık;
  • barış arzusu.
Bir işarete sahip olmak konfor bölgesinden ayrılmak zordur. Ancak, değişime çok iyi uyum sağlarlar.

Kuğu

Büyük Cennet Bakire Mary Mokosh, Kuğu burcunda doğan insanların kaderini yönetir.
Karakter taşıyıcıları aşağıdakilere özgüdür:
  • komşu için endişe;
  • joyousness;
  • bolluğu;
  • İyi varlık.
Zirveye ulaşmış kadınlara basiret hediyesi veriyor.

Yılan

İşaret Göksel ateş Semargla'nın koruyucusuna tabidir. Yangın elementiyle ilişkili Slav salonlarının sembolleri, sahibi üzerinde en güçlü etkiye sahiptir.
Muska ile ilgili:
  • açık ayık zihin;
  • mükemmel iç denge;
  • kısa öfke;
  • hırs.
İşaret, zor bir dönemde destekleyici etkiye sahiptir.

kuzgun

İşaret Kolyada'nın yetkisindedir. Değişimin hamisi ve insan kaderinin yolları, sembolün sahibine hitap eder:
  • iyi huylu olma;
  • espri anlayışı;
  • derin bilgelik.
Muskalar sevdalı ve açık bir karaktere sahiptir.

Ayı

Ana sembollerden biri Svarog'a aittir.
Odada doğanlar:
  • zihin gücü;
  • adalet;
  • sınırsız şefkat.
Muska sahipleri güçlü bir pozisyon elde etmek için yaratıcı işler ararlar. Kaliteleri, yaşamın seçilen hedefe yönelik engellerini yok etmektir.

Buslov

Sarayların eski sembolleri her zaman ataları ile bağların gücünü ifade eder. Leylek Salonu Rod'in himayesinde. Özellikle bağları geçmiş nesillere sıkı sıkıya bağlar.
Sahibin özellikleri:
  • yetenek;
  • yaşam durumlarında navigasyon yeteneği;
  • gelişmiş görev duygusu;
  • bir aile yaratma arzusu.
Muska taşıyıcıları, sağlıklı ve tam teşekküllü bir yavruların doğumu için bir nimet alır.

Kurt

Sembolizm, Dünya Kapısı'nın koruyucusu Veles'e aittir. Klan ve vatanın savunucularını destekler.
Taşıyıcının karakteristik özellikleri:
  • iş konularında başarı;
  • bilgi için özlem;
  • refah ve refah.
Sembolün sahipleri güçlü iletişim kurabilirler.

tilki

Bilge dünya tanrıçası Marena, işaretin taşıyıcılarına bir nimet gönderir.
Muska sahibine verilecek:
  • zihnin esnekliği;
  • sinsi;
  • merakı.
Tanrıça'nın desteğini içeren bir kişi, işinde iyi şanslar yakalar, akıllıdır.

tur

İşaret, tanrı çatısı tarafından denetlenmektedir. Tanrı'nın iki formu vardır - bir savaşçı ve bir orakçı.
Onun koğuşunda kalitesini artırır:
  • sıkı çalışma;
  • kendini dinleme yeteneği;
  • yaşamın gerçek amacı duygusu.
Tanrı, çocuğunun kişisel çıkarlarında güven ve istikrar kazanmasına yardımcı olur.

Kanada geyiği

Anne Lada, tabelada doğanların hayatlarını koruyor.
Gözetimi sayesinde bir kişi kazanır:
  • doğruluk;
  • güçlü adalet arzusu;
  • aşk;
  • başkaları ve kendinizle karşılıklı anlayış.
Bu işaretin insanları çalışmalarına adanmış, toplumun hizmetinde neşe buluyorlar.

Finist

Parlak dünyaların tanrısı Navi Vyshen, sembolün taşıyıcılarıyla ilgilenir.
İşaret, sahibin şunları bulmasına yardımcı olur:
  • karanlık güçlere karşı mücadelede azim;
  • samimiyet;
  • açık görüş.
Giyeni nazardan, nazardan korur.

at

Kupala muska, salonun sembollerini tamamlar ve kullanıcıya hastalığa karşı koruma sağlar.
Marka sahibinin nitelikleri:
  • ruhun saflığı;
  • vücut gücü;
  • sahte duygulardan arınmış bir kalp.
Kupala'nın himayesinde olan bir kişi yenilenme için derin bir içsel dürtü alır.

kartal

Perun, vatanın barış askerlerini ve savunucularını korur.
Sembolün sahibi aşağıdaki özelliklere sahiptir:
  • sertliği;
  • iç denge;
  • belirlenmesi.
İşaretin sahipleri şüphesiz hareket ediyor, her zaman doğru çözümü buluyor.

Ras

Büyük evrensel Bilgeliğin sahibi Dazhdbog, tabelasında doğanları kutsar.
Onlara nitelikler verilir:
  • yargı;
  • öngörü;
  • plan yapma yeteneği.
Sembol sahipleri iç ışığı ve güveni yayar. Etraflarındaki insanları nasıl birleştireceklerini biliyorlar ve gerçek hedeflere ulaşıyorlar.

Slav sembolleri ve rünleri

Slav sembolleri ve rünleri bilim topluluğu arasında ateşli tartışmalara neden olur. Bize ulaşan gerçekler kabataslak olduğu için yazmanın varlığı sorgulanıyor. Bununla birlikte, runelerin sembollerinin ritüel bir rol oynadığına ve iletişimsel nitelikte olduğuna dair kanıtlar vardır. Slav rünleri belirtileri kabilelerin iş yapmalarına, bilgi aktarmalarına izin verdi. Eski runelerin bulunan sembolleri kutsal anlamları ile bilinir.

Slavların Runik Sembolizmi

Slav halkları, yabancılar için tek bir vatandaşlık izlenimi yaratan bir iletişim geliştirmişlerdi. Her kabile birliğinin kimliğine rağmen, Slavların runik sembolizmi, bilgiyi erişilebilir bir biçimde iletmeyi mümkün kıldı.
Eski runelerin sembollerinin iki amacı olduğuna dair kanıtlar var:
  • yazı dili;
  • falcılık.
Slav dini kültürünün anıtlarını inceleyen Merseburg Alman kronikçi Titmar, Radogost'ta her idolde bir tanrı veya tanrıça adının yazılı olduğunu açıkladı. Övgü vermeye gelenlerin farklı kabilelerden olmalarına rağmen, bu yazıtları aynı şekilde okuyup anladılar.
Bu, runelerin sembollerinin, Slavların tüm kültürel dallarına yol açan tek bir kaynaktan geldiğini göstermektedir. Slav sembollerine ve rünlerine kalan kod çözme, dini önemlerine atıfta bulunur. Bu bilginin nispeten bütünsel bir biçimde çağdaşlara ulaşmış olması, Slav runelerinin işaretlerinin atalarımızın kültürel yaşamında işgal ettiği özel bir yerden bahsediyor.

Antik Runes sembolleri

Ünlü rune sembolleri 18 karakter içerir. Bazıları tanrıların isimlerini taşıyor. Anlam ve yorum, markanın kime ithaf edildiğine bağlıdır.
Falcılık olarak kullanılan Slavların runik sembolizminin benzersiz bir anlamı vardır. Her kod çözmede, atalarımızın dünya görüşünün özgünlüğü somutlaşır.
Dünya   - Belobog da denir. Dünya Ağacı'nın somutlaşmışlığı, refah, düzen ve refahın bir işareti.
chernobog   - kaos, yıkıcı güç, değişim getiriyor.
Alatyr   - Dengenin ve uyumun somutlaşmış hali, dünyanın başlangıç \u200b\u200bnoktası.
gökkuşağı   - İşaret hareketi, yolu sembolize eder. Polar, ruhsal veya fiziksel bir yolculuk, ardından içsel gelişim anlamına gelir.
gerek   - Wii'nin kişiselleştirilmesi, mevcut eylem veya olayın amaçlanan sonucu anlamına gelir. Olan her şey daha yüksek kuvvetlerin gücündedir, falcının iradesine bağlı değildir.
Krada   - finansal durumun istikrarı, uzun bir durgunluk veya tamamen harabeden sonra yeniden doğum. Yaşamın herhangi bir alanına refah getiren yükselen kuvvetlerin sembolü.
güç - ruhsal temizlik enerjisi, Savaşçının Ruhu. Amaçları ve istekleri birleştirmek.
treba   - kılıç, erkeklik ve zaferin kenarının sembolü. Tanrıların manevi korumasıyla desteklenen azim ve zafere olan inanç gücü.
Rüzgar   - ruhların kişileştirilmesi ve hava unsurları, tabela. İrade gücünün işletmenin bütünlüğüne ve başarılı sonucuna götürecek hedeflere yönelmesi anlamına gelir.
Bereginya   - olumsuz etkilere karşı bir koruma sembolü. Güçlü manevi koruma, atalara destek. Nazar karşı dayanılmaz koruma sağladı.
atım   - Yarilo isminin ikinci yorumu. Sevgi gücünün, tutkunun enerjisinin somutlaşmış hali. Güçlü bir yaratıcı prensibi temsil eder.
Lelia   - yaratıcılık potansiyeli, hayal gücünün runesi, sezginin gücü. Yönün düzgün bir şekilde değiştiğini gösterir.
kaya   - kapalı fırsatlar, olanların kaçınılmazlığı. Seyri değiştirilemeyen önceden planlanmış bir senaryo.
destek   - iyi şanslar rune, yüksek güçlerin yardımı. Atalardan gelen mesajın anahtar anlamı, destekleri.
Dazhdbog   - sembolün çift anlamı vardır. Saflaştırma getiren bir test. İlahi kullanıcı desteği.
Perun   - güçlü güçlerin müdahalesi, güç sahibi bir kişi.
Var   - kişinin kaderini takip ederek elde edilen maddi bolluk. Uzun ve sıkı çalışma için bir ödül.
kaynak   - durun, uygun bir süreden önce sakin olun. Gizli derin büyüme, durgunluk aşaması.

Nakıştaki Slav sembolleri anlamları ve kalıpları

Nakıştaki Slav sembolleri, sahibinin vücudu ve ruhu için bir tılsım olarak kullanıldı. Kült imgeleri uygulama teknikleri arasında düzgünlük ve haç teknikleri yer alır. Geometrik semboller süsler oluşturdu, Slav sembollerinin nakıştaki önemi daha yüksek kuvvetlere bir mesaj oluşturdu.

Günlük yaşamda dini işaretler

Yazının oluşmasından önce bile, işaretler ve semboller atalarımıza bilgi aktarma ve kaydetme aracı olarak hizmet etti. Ev eşyaları ve kıyafetlere dini işaretler uygulandı. İmgeler kümesi ve uygulamalarının niteliği, bir kişinin vatandaşlığını ve sosyal statüsünü belirledi.
En canlı sinyal sistemi nakıştaki Slav sembolleri ile ifade edildi. Hem dış giysileri hem de alt katmanları kapladı. Her dekorasyon tipinin kendi çizimleri ve işaretleri vardı. Görüntülerin kompozisyona dahil edilmesi için net bir yapıya uyduğu yazılı olmayan kurallar vardı.

Bir süs oluşumu için kurallar

Nakışta kullanılan karakterler ayrı ayrı yürütülmedi. Her unsur karmaşık bir süslemenin parçasıydı. Şeklin düzenlenmesinin doğası gereği, şifrelenmiş anlam okunabilir. Nakıştaki Slav karakterlerin anlamı, tek bir desene girilebilecek bir grup karakteri belirledi.
Kadın ve erkek işaretleri hiçbir zaman bir araya getirilmemiştir. Nötr değer paterniyle seyreltildi.
Örneğin, bereket sembolizmi, cennet kuşları her zaman dünyevi doğurganlık belirtilerine bitişiktir.
Slav süsler geometrik olarak düzenli şekillere, her detayın dengesine sahiptir. Çıkıntı yapan parçalar, dengeleme elemanları ile tamamlanan bileşimi kırmaz.

Kadın ve erkek sembolleri

Kadınsı ve erkeksi sembolizmindeki fark sadece bir dizi karakter değildir. Güneş işaretleri ve doğa unsurları, anlamın doğasına bağlı olarak tanıtılır.
Bu yüzden sağ taraflı Kolovrat sadece olgun erkekler arasında tasvir edildi, sol taraflı olan kadın süslemesinde mevcut olabilir. İşaretler yaş kriterlerine göre dağıtıldı, örneğin:
  • Kolları aşağı Bereginya genç bir kızlık sembolüdür;
  • yanlarda katlanmış - evli olgun bir kadın;
  • ellerini kaldırdı - yaşlı bir bayan.
Bitki özneleri cinsiyet ve yaş kriterlerine göre de farklılaştırılmıştır:
  • gül, zambak, kartopu - bir kadın çizimi;
  • meşe, peygamber çiçeği, Çernobil - erkek işaretleri;
  • şerbetçiotu - genç süsleme;
  • haşhaş - kız gibi bir işaret.
Erkek süsleri daha simetrik, berraktı. Kadın desenlerinde akan akan çizgiler hakimdir.

Slav karakterlerin nakış düzenini okuma

Halk ustaları tarafından yeniden inşa edilen Slav sembollerinin nakış desenleri pratikte değişmedi. Şifrelenmiş mesajı okumak için, hem bireysel değerleri hem de grup değerlerini bilmek yeterlidir. Kullanılan görüntülerin türüne göre, kişinin nerede yaşadığını ve kabile birliğinde hangi pozisyonu işgal ettiğini bulmak mümkün oldu.
Dağlık bölgelerde, nakışta kırık açısal çizgiler hakimdi. Su kütlelerinin su kütlelerinin sakinleri arasında ovallerle kombinasyon halinde dalgalı bulundu. Topluluktaki bir kişinin durumu ne kadar yüksek olursa, kıyafet daha yoğun desenlerle kaplanır.
Erkek ve kız kenar gömlek ve iç çamaşırı işlemeli. Gömleğin evli kadınların omuzdan bileğe çeşitli alanları vardı.
Gamalı haçların güneş sembolü Slav halklarının güney ve orta bölgelerinde bulundu. Kuzey kabileleri çoğu zaman hayvansal örüntülere hâkim oldu.

Slav desenlerini nakış kuralları

Alternatif parçaların net bir sekansını gözlemlemek için, açısal kısım çalışmaya başlamak için seçilir. Bu yerden, alan karelere bölünür. Slav sembollerinin nakış desenleri, ürünün taşıyıcısı kim olacak temelinde oluşturulur.
Önce kenar alanları dolduruldu. Daha sonra, desenin büyük detayları onun üzerine yerleştirildi. En son çeşitli eklemeler yapıldı. Desenin seyri her zaman kadın veya erkek tarafına yönlendirilmiştir.
Kabalistik işaretler, gizli gelenekle güçlü bir şekilde ilişkili mistik işaretlerdir. Bu sembollerin yardımıyla sihirbazlar tılsımlar yaratır ve şarj eder, muskaların etkisini arttırır, maneviyat seansları düzenler ve onları kontrol etmek için ruhları çağırır. Ne olduklarını, neden önemli olduklarını ve hangi şeylerin uygulandığını öğrenin.
Makalede:

Kabalistik İşaretlerin Tarihi

kabala   - ruhun öğretilerine dayanan bir dizi eski bilgi. Bu bilgide fiziksel ve zihinsel tüm kapıların anahtarı olan Evrenin sırlarına cevabın gizli olduğuna inanılmaktadır. Bu sistem etkilidir, çalışır ve bir kişinin yaşam yolunu, nihai kaderini, mutluluğu ve ruhsal barışı bulmasına yardımcı olmayı amaçlar. Kabaca söylemek gerekirse, Kabala, Budist öğretilerin yaptığı gibi, meditasyon ve feragat yoluyla yaşamın anlamını bulmayı amaçlamamaktadır.
Birçok tanınmış akademisyen, varlıklarının metafizik yönlerini daha iyi anlamak için Kabala'yı incelemiştir. Bu bilim adamları arasında ünlü Yunan matematikçi Pisagor, test fizikçisi Isaac Newton, psikanaliz kurucusu Sigmund Freud'un yanı sıra Leibniz ve diğerleri de vardı. Bu mistik doktrini anlamak, ilk bakışta önemsiz görünen şeyleri, nedensel ilişkiler kurmaya yardımcı olan olayları daha iyi yakalamaya yardımcı olur, tüm olayların bağlantılılığını anlamayı kolaylaştırır. Manevi dünyanın yasalarını bilmek, maddi evren üzerindeki etkileri insanın ruhunu güçlendirir ve onu kaderin darbelerine çok daha dirençli hale getirir.
"Kabala" adı bize Araice dilinden geldi ve burada "bir şey almak" anlamına geliyordu. Bu öğretiyi kabul etmek isteyen tarafların tarla, inanç, milliyet, yaşıtlarında herhangi bir kısıtlama yoktur - Kabala herkesi kabul eder, çünkü insanların hedefleri her zaman aynıdır. Nelerdir Örneğin, kendiniz ve sevdikleriniz için mutluluk arzusu. Kim istemez ki? Karşılıklı sevgi, gönül rahatlığı, başarılı bir kendini gerçekleştirme, yıkılmaz refah, sağlık.
Kabala'nın aradığı şeyleri almak, dokunmak, tutmak, hatta görmek imkansızdır. Görünmezdirler, doğaları somut değildir, ancak yine de çok açıktır ve varlıkları şüphesizdir. Kabala'nın öğretilerinde “Işık” olarak adlandırılan bu arzular, memnuniyetleri. Bir şey almaktan bahsediyorsak, ne olursa olsun, bu özel Işığı almak demek istiyoruz. Tezahürleri genellikle aynıdır, ancak aynı zamanda her kişi için tamamen bireyseldir.
Michael Laitman bu doktrinde, Kabala'nın diğer taraftarlarının görüşlerinden kökten farklılaşan evrenin sırlarını anlama bilimini gördü. Bununla birlikte, sihirbazların ve cadıların Michael ile anlaşması daha olasıdır. Kabala'nın her sembolünü muskaları, tılsımları ve diğer cazibeleri için aktif olarak kullanıyorlar.

Kabala belirtileri ve anlamları

Tetragramma
Ana sembol Kabalistiktir heksagram (tetragram)Aksi takdirde Mason mührü veya Solomon Mührü. Tepesi yukarıda olan altıgen bir yıldızı tasvir ediyor, bu da şeytanın - Tanrı'nın tersi anlamına geliyor. Beyaz büyü güçlü bir araçtır.   Okültizmin birçok uygulayıcısı, bu heksagramı, içinde iken, ritüeli yapan kişiye zarar veremeyen merkezine kötü ve güçlü manevi varlıkları çağırmak için kullanır.
Kabalistik tetragramBu, büyük bir dağılımı olmayan bir altı türün veya bir heksagramın varyasyonudur. Bazen Dünya Masonik Locasının Büyük Mührü olarak adlandırılır. Altı köşeli yıldızın içine Canavar Sayısı yazılmıştır - altı yüz altmış altı. Yıldız iki eşit ve eşkenar üçgenden oluştuğu için, altılar her üçgenin üç köşesinde tasvir edilmiştir.
Kabalistik işaretler ve anlamları Masonik köşkü ile sıkı bir şekilde bağlantılıdır. Aşağıdaki işaret de Masonluk ile ilgilidir: buna bazen Masonik "Solomon Mührü" denir. Masonların kendileri arasında, kulübenin dalları (sözde okültistler, maneviyatçılar, teosofistler ve diğerleri), İncil'deki Tanrı'nın seçtiği kralın anısına Kral Süleyman'ın mührü olarak adlandırılır. Altı köşeli bir yıldız oluşturan beyaz ve siyahın iki eşkenar üçgeninden oluşur. Onlara iki sembol uygulanır - Yunancadan İlk olarak tercüme edilen Alfa ve Son Omega.
Ek olarak, Tetragrammaton, Solomon'un beş köşeli yıldızı ve Hayat Ağacı, Kabala'nın önemli sembolleridir.
İlki, denilen Tetragrammaton, Tanrı'nın adını belirtir, çünkü kimse gerçek adını bilmez ve söyleyemez. Bir şekilde bir kısaltmadır, çünkü dört Yahudi harfinden oluşur: “iyot”, “heh”, “vav” ve tekrar “heh”. Birincisi, en şiddetli ve tahammülsüz olan ateş unsuru, ikincisi - en pürüzsüz ve aynı zamanda tehlikeli olarak, üçüncüsü ise en somut ve eterik olmayan hava elementidir ve ikincisi insanların yaşamayacağı topraktır. Ateş, Tanrı'nın yaratıcı baba enerjisini, su - maternal gücü, duyusal bileşeni, hava - oğlunu, düşünceyi, rüzgar gibi uçmayı, dünyayı, mükemmel eylemi sembolize eder.
Süleyman'ın Beş Köşkü
Kabala işaretleri, diğer şeylerin yanı sıra, Yahudi sihir geleneğiyle sıkı bir şekilde bağlantılıdır, bu da İncil ile sıkı bir bağlantı anlamına gelir. Süleyman'ın Beş Köşkü   sihirbazların kendilerini dış etkilerden korudukları, şans, servet çağrısı ile güçlü bir büyü sembolü diyorlar. Sahibini başarısızlıktan, acı çekmekten, felaketten korur. Büyük kral Solomon, bildiğiniz gibi, İsrail devletini başarılı bir şekilde yönetmek için Tanrı tarafından seçildi. Solomon, babası David'den sihirli bir eser aldığında - bir pentagram ve garip işaretlerle işaretli bir yüzük, bir melek cennetten indi ve Süleyman'a büyü sembollerini öğretti, kendisine verilen sembolün gücünü, hayvanların ve kuşların dilini kontrol etti. Süleyman'ın bir sihirbaz haline geldiğine, yani Tanrı'nın adına sahip olduğuna, doğrudan hitap edebileceğine, nimetlerini ve diğer nimetleri alabileceğine inanılıyordu.
Solomon beş köşeli yıldızına bazen pentagram denir ve bu büyük bir karışıklığa neden olur. Aslında, aralarında çok fazla fark yoktur: beş köşeli yıldız ve beş köşeli yıldızın bir gücü ve bir anlamı vardır. Dünyevi hükümdarların ve Dünya'nın kendisinin gücünü sembolize eder. Beş köşeli yıldızın içine yazılan yedi sembol, eski zamanlardan beri bilinen yedi gezegen anlamına gelir - Ay'dan başlayıp Satürn ile biten.
Solomon'un beş köşeli yıldızıyla size iyi şanslar ve zenginlik çekmek için bir tılsım muska oluşturmak için Kabalistik gelenek, ritüelin güneşli bir günde - Pazar günü yapılmasını tavsiye eder. Bu durumda ay büyümeli, azalmamalı. Muska asil metalden yapılmış olmalıdır. Ek olarak, tılsım bir kerelik bir eylem için yaratılırsa, daha kırılgan malzemelerden oluşabilir - altın kağıt ve altın boya. Yaratılışın kendisi de ayın büyüyeceğinden emin olarak Pazar günü yapılmalıdır.
Ayrıca, tılsım yabancı enerjiden arındırılmalıdır. Bunu yapmak için, aromatik dumanla füme edilir - en iyi tütsü. Kaynak suyu serpin. Basit su veya kilise suyu bu uygulama için uygun değildir. Temizledikten sonra, doğuya bakmanız gerekir, çünkü güneş orada doğar, beş köşeli başınızı yukarı kaldırır ve Evrenden ne istediğinizi sorar. Bu durumda, adınızı veya istediğiniz kişinin adını belirtin.
Sonunda, sağ elinizin yüzük parmağını kullanarak tılsıma saat yönünde aromatik yağ uygulayın. Aromatik yağ yoksa, ayçiçeği yağı kullanmak mümkündür, çünkü ayçiçeği çiçekleri göksel armatürün sembolüdür. Beş köşeli yıldızın üzerinde nefes alın ve üç kez söyleyin:
Ay büyüdükçe, servetin benim için büyümesine izin verin (bir isim verin). Öyleyse ol!
Hayat Ağacı
Kabala'nın en ünlü işaretlerinden sonuncusu Ağaç veya Hayat Ağacı. Küresel yapının şematik bir temsilidir. On küre veya sephirothtan oluşur. Başlık " sephirothİbranice "matematik" kelimesinden gelir. Hayat Ağacı, bu öğretinin kurucuları tarafından sayıları ve çeşitli terimleri kullanarak, evrenin önerilen sistemini bilim ve matematiğin katılımıyla parçalamaya yönelik bir girişim olan Kabala öğretilerinin temelidir. İnsanın muazzam kucaklamayı, yaratılışın sırlarına dokunmayı denemesi.
Aynı zamanda Yaradan'ın imajında \u200b\u200bve benzerliğinde yaratılmış mükemmel bir süpermen kişileştirir. Ve on Sefirot, bir tanrının varlığının on tezahürüdür. Bazen insan bedeni ve bilincinin arketipik durumları olarak da yorumlanırlar, ki bunlar da on. Her birinin kendi figürü, gök cismi, somut konsepti, insan vücudunun alanı vardır.

Kabalistik halkalar - kişisel ve eşleştirilmiş tılsımlar

Daha önce öğrendiğimiz gibi, Kabala'nın mistik sembollerini tasvir eden mücevher muskaları genellikle sıradan mücevher olarak insanlar tarafından giyilir: küpeler, kolyeler, bacak ve kollardaki bilezikler, yüzükler. İkincisi, insanlığın mitolojisinde ve sembolizminde ayrı bir yer kaplar - bir halka var sonsuzluk simgesi, kapalı olduğu için.
Kabalistik alyans
Kabalistik yüzükler, geleneğin benzer sembollere sahip mücevherler yapmaya başladığı ilk yüzüğün bir hatırlatıcısıdır. Bu güne kadar, güçlü gücün, keskin bir aklın, büyük içgörünün sembolüdür. Böyle bir muska mücevherinin taşıyıcısı liderliği ağırlaştırır, karakter daha sıkı hale gelir, sezgi daha güçlü ve daha dürüsttür.
Ayrıca, doktrinin takipçileri bir düğünde kabalistik alyans takma geleneğine sahiptir. Bunlar sadece evliliğin sembolleri değil, aynı zamanda yaşam yolundaki sıkıntıdan tılsımlar-takılardır. Bu tür halkalarda, Süleyman'ın pentagramı veya beş köşeli yıldızı, koruyucu meleklerin ve başmeleklerin isimleri, patronları ve eski doktrinin Kabala adı verilen ve işaretleri insan ırkını korumaya ve yardım etmeyi amaçlayan diğer birçok sembolü vardır. Bu tür halkalar giyen eşler kendilerini ihanet, ihanet, yalanlar, kavgalar ve eksiklikler, iftira ve nazardan korur.

Kırmızı iplik gelen Kabala bilezik

Buna ek olarak, bir bilezik olarak bulunur. Bu geleneğin kaynağı mezarın Önde gelen Rachel veya RachelYahudi klanının en büyük kadını olarak kabul edilen kadın, kırmızı iplikle sarıldı. Eski zamanlarda, insanlar bu ipliği yine başbebeğin mezarı etrafına sardılar ve bundan sonra bileğe bağlamak için ipliğin bir kısmını kesti.

Böyle bir tılsım muazzam bir güce sahipti - en iyisi, nazar olarak adlandırılan nazarına karşı savundu.
   Kabala bileziği, solda olduğu için sol bileğe takılır. Ve onun aracılığıyla, nazardan koruyan en güçlü enerji geçer.
Ancak, iplik uygun şekilde bağlanmış olmalıdır. Bir kişi bunu kendisi için yaparsa, o zaman onu nazarın etkilerinden korumaz. İpliğin bağlanması özel bir ritüel ile birlikte yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

vefk-örnekleri-111

  vefk-örnekleri-111 vefk-örnekleri-111 by Charion Charion