12 Temmuz 2020 Pazar

Vücut Şişkinliğini Önlemek için 8 Muhteşem Yiyecek



Vücut Şişkinliğini Önlemek için 8 Muhteşem Yiyecek 
Bağırsaklarda gaz birikmesi , midede gaz birikmesi, gaz çıkarmak ya da yellenmek, aslında araştırmacıların geğirmek için kibar kelimeler bulduğu, uzun listeleri incelemek zorunda değilsiniz. 
Gaz şikayetinizin olması utanılacak bir şey değildir. 
Aslında Türkiye’de, her 7 kişiden 1’inde mide bağırsak sorunlarına bağlı, gaz ve sıvı birikmesi sıkıntısı vardır. 
Gaz ve sıvı birikmesine bağlı vücut şişkinliği birbirine bağlıdır ve tam anlamıyla ne yediğinizle ilgilidir. 
Hayatınızda basit değişiklikler yaparak, bu sorunlarınızı en aza indirebilir ve kilo vermenizi kolaylaştırabilirsiniz. 
İşte vücut şişkinliklerinizi ortadan kaldırmak için yemeniz gerekenler!
1. Kivi

Şişkinlik Önleyen Yiyecekler - Kivi | Sağlıkansiklopedi.com

Uzmanlar, yavaş çalışan bağırsaklardan şikayetçi olanlara kivi meyvesini tavsiye ediyor. Kivi yüksek lifli yapısı ile tam ihtiyacınız olan yiyecektir. Pasifik Asya’da yapılan bir araştırmada;  Irritable Bağırsak Sendromu (IBS) sıkıntısı yaşayan kişilere, 4 hafta boyunca, günde iki kivi verilerek, kabızlık sorununun azaldığı görülmüştür. Kivi yiyenlerde yemeyenlere göre IBS’a bağlı görülen belirtilerde azalma görülmüştür.

2. Nane Çayı
Şişkinlik Önleyen Yiyecekler - Yeşil Çay | Sağlıkansiklopedi.com

Nane, yüzyıllardır sindirime yardımcı etkisi ile mide sorunlarını tedavi etmek için kullanılmaktadır. Ve son yıllarda yapılan araştırmalar, bu kullanımı desteklemektedir. IBS hastalığına sahip kişiler üzerinde nane yağı kullanımı ile 4 haftalık araştırma sonucunda, belirtilerin yarı yarıya azaldığı görülmüştür.  Araştırma sonucunda uzmanlar; bu etkinin nanenin kalın bağırsak ağrılarını azaltıcı ve böylece sindirim sistemi kanallarındaki iltihaplanmaları rahatlatıcı etkisine bağlı olduğunu tespit etmişlerdir. Ayrıca, bu etkilere ek olarak, nane aromatik yapısı ile iştah kapatıcı bir etkiye de sahiptir. Sakinleşerek zayıflamak için her gün bir fincan nane çayı içebilirsiniz. Ayrıca, yağ yaktıran 4 çay tarifi için tıklayın.

3. Zerdeçal
Şişkinlik Önleyen Yiyecekler - Zencefil | Sağlıkansiklopedi.com

Hindistan yemeklerinin vazgeçilmez baharatlarından zerdeçal, aynı zamanda mide rahatsızlıklarını rahatlatmak için de kullanılabilir. Parlak turuncu renkli baharatın, enflamasyon önleyici yapısının sebebi, içerdiği curdumin maddesidir. Yapılan bir araştırmada; günde 4 kez 500mg’lık curcumin takviyesi kullanan kişiler, sindirim sorunlarından kullanmayanlara göre iki kat daha fazla rahatlama sağlamaktadır. Bu etkileri, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz zerdeçal çayı ile görebilirsiniz.

4. Muz
Şişkinlik Önleyen Yiyecekler - Muz | Sağlıkansiklopedi.com

Vücut şişkinliğiniz mi var? Muz tüketin. Uzmanlar, muzun prebiyotik lifler açısından zengin bir meyve olduğunu düşünmektedir. Uzmanlara göre lifler; sindirim sistemimizde bulunan sağlıklı bakterilere olumlu etki ederek sindirim sisteminin rahatlamasına yardımcı olur. Yapılan bir araştırmaya göre; atıştırmalık olarak günde 2 adet muz yiyen kadınların, 60 günlük bir süreçte vücutlarında iyi bakteri miktarında artış gözlenmiş ve vücut şişkinlikleri %50 oranında azalmıştır.

5. Kişniş
Şişkinlik Önleyen Yiyecekler - Kişniş | Sağlıkansiklopedi.com

Bu akşam yemeklerinize kişniş ile yeni tatlar kazandırın. Araştırmalar, kişnişin özel yağ karışımının, sindirim kaslarını rahatlatıcı ve aşırı aktif bağırsakları yatıştırıcı etkisinin olduğunu göstermektedir. Sindirim Hastalıkları ve Bilim Dergisi’nde yer alan bir araştırmaya göre; IBS sorunu olan kişilerde, kişniş kullanımı ile placebo kullanan kişilere göre daha fazla rahatlama sağlanmıştır. Baharat kullanımları sırasında tuz kullanımından uzak durun!

6. Kefir
Şişkinlik Önleyen Yiyecekler - Kefir | Sağlıkansiklopedi.com

Bir Türk içeceği olan ve ekşimiş yoğurt gibi bir tadı olan kefir, iyi hissetmek anlamına gelen kefi kelimesinden gelir. Aynı ayran kıvamında hazırlanan kefir, içerdiği laktaz ile bir çok kişinin sindirim sorununları yaşamasına neden olan, laktoz yani sütte bulunan bir şekerin parçalanmasına yardımcı olur. Ohio State Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma; kefir tüketen kişilerin, laktoza bağlı olarak görülen şişkinlikleri, karın ağrısı ve gaz gibi sorunları %70’e varan oranda daha az yaşadığını ortaya koymuştur.

7. Zencefil
Şişkinlik Önleyen Yiyecekler - Zencefil | Sağlıkansiklopedi.com

Binlerce yıldır mideyi rahatlatmak ve sindirme yardımcı olamak için kullanılan zencefil, M.S. 4 yüzyıldan kalma Çin Tıbbı metinlerinde yer almaktadır. Arşatırmacılar, zencefilin kas rahatlatıcı etkisinin, vücuttan gazın daha kolay atılmasına yardımcı olduğunu belirtmektedir. Zencefili bir çok şekilde kullanabilirsiniz fakat baharatın etkisini gösterdiği madde olan “gingerol” en fazla taze zencefilde bulunur. Taze zencefili yemeklerinizin üstüne rendeleyebilir ya da taze zencefil çayı hazırlayabilirsiniz.

8. Kış Kavunu

Vücudunuzun su tutmasından şikayetçiyseniz, kış kavununu deneyebilirsiniz. Atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz kış kavununun içerdiği “cucumis melo” maddesi, önemli bir idrar söktürücü ve ödem attırıcıdır. Bu meyve vücudunuzdan fazla suyun atılmasını sağlarken, aynı zamanda içerdiği yüksek potasyum seviyesi ile vücudunuzun doğal elektrolit seviyesini dengelemeye yardımcı olur.
Vücut Şişkinliğini Önlemek için 8 Muhteşem Yiyecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

vefk-örnekleri-111

  vefk-örnekleri-111 vefk-örnekleri-111 by Charion Charion