27 Haziran 2021 Pazar

Cengiz Özakıncı Avrupalı'ların Ataları Türk'tür...makalesinden



Avrupalı'ların Ataları Türk'tür. 
Atatürk'ün benimsediği tarih görüşü 1800'lerde, Avrupalı bilginlerce, kazı bulgularıyla, dil-bilimsel kanıtlarla oluşturulmuş ve 1876'dan sonra politka değiştiren Batılı devletlerce seferber edilen sayısız akademisyen tarafından çürütmeye çalışmasına karşın, bugüne dek dimdik ayakta kalmış, tarihsel gerçeklere dayalı "Turani Avrupa Tarih Tezi"dir. 

Atatürk, bu tarih tezini hiçbir zaman "Siyasal Yayılmacılık" (Panturanizm) olarak yorumlamamış ve böyle uygulamamıştır. O, Batı'nın barbar saydığı Türkler'in insanlık ailesi içinde köklü ve uygar bir geçmişi bulunduğunu bu bilimsel tezle kanıtlamış ; Batı'nın bilimdışı, "siyasal ırkçı" aşağılamalarına, yine batılılarca üretilmiş olan bu bilimsel tezle karşılık vermiştir. 

Ülkemizde ,Atatürk'ün benimsediği tarih görüşüne dayanan Türk Resmi Tarihi'ni yalanlamayı meslek edinmiş ; Türkleri uygarlık düşmanı olarak damgalayan Gladstonist, Renanist, Hitlerist ,Sevrci , Hint-Ari Avrupa Resmi Tarihi'ni savunan bir takım yazarlar vardır. 

Kendilerine "tarihçi" diyen ve dedirten bu gibi yazarlar ; "Türk Resmi Tarih Tezi" diyerek saldırdıkları tezlerin, gerçekte 1930'larda Atatürk tarafından üretilmediğini ; 1800-1876 arası, yani Atatürk doğmadan önce, Fergusson, Rawlinson, Layard, Oppert, Cahun, vb. gibi yüzlerce Batılı bilginin bilimsel saptamalarına dayandığını, ya hiç bilmemekte, ya da bu gerçeği bile bile gizlemektedirler. 
Oysa gizlenen gerçekleri halka duyurmak bir aydının en önemli görevidir. 
 Cengiz Özakıncı Avrupalı'ların Ataları Türk'tür...makalesinden

AVRUPA'LILARIN ATALARI ... by Yasef Bay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

vefk-örnekleri-111

  vefk-örnekleri-111 vefk-örnekleri-111 by Charion Charion