20 Eylül 2021 Pazartesi

CELCELÛTİYYE

CELCELÛTİYYE

CELCELUTIYE HAVVASI 

 

BİSMİLLAHİ’R - RAHMAN’İR -RAHiM

1- Bede'tü bi bismillahi rûhî bihih tedet. 
* İlâ keşfi esrârin bi bâtınihin'tevet. Bütün Sırların hazinesi olan 
“Bismillah” ile başlarım. Ruhum içinde sırların gizlendiği hazineyi onunla keşfetti. 
2- Ve salleytü bis'sânî alâ hayri halkıhî. 
*Muhammedin men zâhad dalâlete vel- ğalet. Ardından mahlûkatının en hayırlısı, dalalet ve yanlışlıkların ortadan kaldırıcısı, Hz. Muhammed(sav)’e salâvat getiririm. 
 3- lekad aksemtü bismike dâıyen. 
*Bi âcin mâ hûcin celet fetecelcelet. ilahi Kusursuz olan Allah, Ehad, Bedi ve Kadir isimlerini şefaatçi kılıp niyazla Senden istiyorum. 
 4- Seeltüke bil ismil muazzami kadruhû. 
*Ve yessir ümûri yâ ilâhî bi salmehet. Kadri muazzam olan ism- i Azam’ın hürmetine Senden niyaz ediyorum Ya ilahi, işlerimi kolaylaştır. 
 5- Ve yâ hayyü yâ kayyûmu ed'ûke râciyen. 
*Bi âcin eyûcin celceliyyûtin helhelet. 
Ya Hayy, ya Kayyum Allah’ım, Ehad, Bedi ve Basıt isimlerinişefaatçi kılarak ve ümitle Sana yalvarıyorum. 
 6 -Bi samsâmin tamtâmin ve yâ hayra bâzihin. 
* Bimihrasi mihrâşin bihin nârü uhmidet. Ey yaratma mertebelerinin en yükseğinde bulunan Allah’ım Sabit, Cebbar isimlerinin hakkı, uyumaz sıfatın ve ateşleri söndüren Halim ismin hürmeti için. 
7- Bi âcin ehûcin yâ ilâhî mühevvicin. 
*Ve yâ celcelûtin bil icâbeti helhelet. Ey çabuk imdada koşan Rabbim Allah, Ehad, Basit isimlerin ve dualara süratle cevap veren Bedi ismin hürmetine Sana yalvarıyorum. 
 8-Li tuhyî hayâtel kalbi min denesin bihî. 
* Bi kayyûmin kâmes sirru fîhi ve eşrakat. Kayyum ismin hürmetine, kalbimi bütün kirlerden temizleyerek ihya et. Ona Senin Kayyumiyet sırrın yerleşip ışık saçsın. 
 9- Aleyye dıyâün min bevârikı nûrihî. 
*Felâha alâ vechî senâün ve ebrakat. O sırrın nurunun parıltılarından üzerimde bir aydınlık bulunsun.Böylece kalbime ve yüzümde bir ışıltı zuhur edip parıldasın. 
 10- Ve subbe alâ kalbî şeâbî bû rahmetin. 
*Bi hıkmeti mevlânel kerîmi fe'entakat. Kalbime rahmet sağanakları dökülsün de onu Kerim olan Mevla’mızın hikmet incileriyle dile getirsin. 
 11 - Ehâtat biyel envâru min külli cânibin. 
*Ve heybetü mevlânel azimi binâ alet. Her yandan beni nurlar kuşatsın da büyük Mevla’mızın heybeti bizi kaplasın. 
 12- Fe sübhâneke'llâhümme yâ hayra hâlikin. *Ve yâ hayra hallâkın ve ekrame men beğat. Sen her türlü noksandan münezzehsin, ey yaratma ve yoktan her an çoklukla var etme mertebesinin en yükseğinde bulunan ve ölüleri en kerimane tarzda dirilten ve rızıklandıran Allahım. 
 13- Fe belliğnî kasdî ve külle meâribi. 
*Bi hakkı hurûfin bil hicâi tecemmeat. Allahım Bir araya getirilmiş bütün heca harflerinin hakkı için beni maksadıma ulaştır ve her türlü ihtiyaçlarımı gider. 
 14- Bi sirri hurûfin ûdiat fî azimetî. 
*Bi nûri senâil ismi ver rûhi kad alet. Yüce ismi azamın ve Kuran’ın her tarafı kuşatan nuruyla irademe yerleştirilen harflerin sırrı hürmetine ve ismi Azamın nuru hürmetine . 
 15- Efıd lî minel envâri feydate müşrikın. 
*Aleyye ve ahyî meyte kalbî be taytağat. Nurlardan üzerime ışık saçacak bir feyiz akıt ve ism -i Hâkiminle, Nur isminle kalbimin cansızlığını giderip hayatlandır. 
 16- Elâ ve elbisennî heybeten ve celâleten. 
*Ve küffe yedel a'dâi annî bi almehet. Ne olur ism- i cebbarınla bana bir heybet ve celal giydir ve düşmanlarımın ellerini benden çektir. 
 17-Elâ vahcübennî min aduvvin ve hâsidin. 
*Bi hakkı şemâhın eşmehın sellemet semet. Kadri yüce, Kadir,Selam, Aziz ve celil ism- i şeriflerinin hürmetinebeni her türlü düşman ve hasetçiden ve kötülüklerden koru. 
 18-Bi nûri celâlin bâzihın ve şerantahın. 
*Bi kuddûsin berkûtin bihiz zulmetüncelet. Allah’ım Celal.Celil. Rauf, Kuddüs ve Rahim isimlerinin nuru hürmetine bu karanlıkları nurunla aydınlığa çevir. 
 19- Elâ vakdı yâ rabbâhü bin nûri hâcetî. 
*Bi nûri eşmehın celyen serîan kadinkadat. Ey Rabbim İsmi Azam’ın nuru hürmetine O nur ile ihtiyaçlarımı gider. Selam ve Hayy ism- i şeriflerinle hacetimi süratle yerine getir. 
20- Biyâhin ve yâyûhin nemûhin esâliyen. 
*Ve yâ âliyen yessir ümûrî bi saysalet. Ma’bud, Hu, Samed ve Şehid isimlerinin hürmetine ey Yüce Kâfiisminle benim bütün işlerimi kolaylaştır. Sen bana yetersin. 
 21- Ve emnahnî yâ zel celâli kerâmeten. 
*Bi esrâri ılmin yâ halimü bikencelet. Ey Celal sahibi Ve ey Halim Senin yardımınla açılacak bir ilmin sırrıyla bana bir ikram lütfeyle. 
 22- Ve hallısnî min külli hevlin ve şiddetin. 
*Bi nassı hakimin kâtıis sırri esbelet. Sırları kesin ve inkişaf etmiş Kuran - ı Hâkim’in nurani veaçık ifadeleriyle beni her türlü korku ve sıkıntıdan kurtar. 
 23- Ve ahrisnî yâ zelcelâli bi kâfi kün. 
*Eyâ câbirel kalbil kesiri minel habet. Ey Celal sahibi ve ey kırık gönülleri üzüntüden kurtarıp canlandıranAllah’ım “Kün=ol” emrinin “ Kaf” harfinin sırrı hürmetine beni koru. 
 24- Ve sellim bi bahrin ve a'tınî hayra berrihâ. 
*Fe ente melâzi vel kürûbi bikencelet. Karanlıklar ve Tehlikeler deryasında beni güvende kıl ve oderyadan en hayırlı bir selamet sahiline çıkmayı ihsan eyle. Sensin benim sığınağım ve sıkıntılar ancak Seninle ortadan kalkar. 
 25- Ve subbe aleyyer rizka sabbete rahmetin. 
*Fe ente recâül âlemine velev tağat. Rahmet olan yağmurun sağanak hali gibi üzerime rızık yağdır. Her ne kadar günahta aşırıya gitselerde âlemlerin ümidi yalnız sensin. 
 26-Ve esmim ve ebkim sümme a'mi adüvvena. *Ve ahrishüm yâ zelcelâli bilhavsemet. Ey Celal sahibi’ Basir ism - i şerifin hürmetine. İhsan ettiğin sayısıznimetlere karşı nankörlük eden düşmanlarımızı sağır, dilsiz, kör eyle. 
 27-Ve fi havsemin mea devsemin ve berâsemin. 
*Tehassantü bil ismil azimi minelğalet. Âlim, Gani ve Sabur isimlerinle beraber herşeyi, kuşatan ismi Azam’ın kalesine sığınarak, her türlü yanlışlığa düşmekten korunurum. 
 28-Ve ellif kulübe'l-alemine cemiaha.
* (Ala risaleti nuri ) Aleyye ve a'tıni'l - kabule bişelmehet. Baştanbaşa bütün mahlûkatın gönüllerine ülfet ve ünsiyet bahşederek bana lütfunla çevir ve Fettah ism- i şerifinle bana makbuliyet elbisesinigiydir.(üstad böyle okurmuş) - bütün âlemlerin kalplerini Risale-i Nura ısındır ve Fettah isminle ona makbuliyet i hsan eyle. 
 29- Ve yessir ümûri yâ ilâhî ve a'tıni. 
*Minel ızzi vel ulyâ bi şemhın ve eşmehat. Ya ilahi Ali, Ala ve Selam ism- i şerifin hürmetine bize izzet veyücelik ver. Ve işlerimizi kolaylaştır . 
 30- Ve esbil aleynes setra veşfi kulûbenâ. 
*Fe ente şifâün lil kulûbi minel ğaset. Üzerimize afve mağfiret örtüsünü ger ve kalplerimize rahmetinle şifa ver. Kalpleri manevi hastalık kirlerinden temizleyip şifaya kavuşturan yalnız sensin. 31-Ve bârik lena'llâhümme fi cem'i kesbinâ. 
*Ve hulle ukûdel usri biyâyûhin irtehat. Allah’ım Hu ismi şerifin hürmetine, bütün rızkımızda bize bereketihsan eyle ve önümüzdeki bütün zorluk ve güçlükleri kaldır. 
 32-Biyâhin ve yâyûhin ve yâ hayra bâzih ın. 
*Ve yâ men lenel erzâku min cûdihî nemet. Ya ilahi, Ey gerçek Mabud, Ya Hu ve Ya Hayre’l - halıkîn Rızıklarımızı nihayetsiz cömertlikle bize gönderen Cevad isminle sana yalvarıyorum. 
 33-Neruddü bikel a'dâe min külli vichetin. 
*Ve bil ismi termîhim minel bu'di bişşetet. Her yönden gelen düşmanı senin yardımınla defederiz. Sen de ismiAzam’ınla onları uzaklaştırır ve onları darmadağın edersin. 
 34-Ve ahzilhüm yâ zelcelâli bi fadli men. 
*İleyhi seat dabbül felâti ve kad şeket. Ey Celal sahibi Çöl kelerinin, yanına koşarak gelip şikayette bulunduğu Hz. Muhammed’in (asm) şanı hürmetine düşmanlarımızı rahmetinden mahrum kılarak zelil eyle. 
 35- Fe ente recâi yâ ilahî ve seyyidî. 
*Fe fülle lemîmel ceyşi in râme bî abet. Ya ilahi.. Benim ümidim ve seyidim yalnız sensin. Beni tahkiretmek isteyen ordunun düzenini dağıt. 
 36-Ve küffe cemiâl mudırrîne keydehüm. 
*Ve annî bi aksâmike hatmen ve mâ havet. Kesin yeminlerin (Yeminle başladığın Kur’ân sûre leri ve âyetlerin) ve muhtevaları hürmetine, bütün zararlıların tuzaklarını benden defet. 
 37-Fe yâ hayra mes'ûlin ve ekrame men a'ta. 
*Ve yâ hayra me'mûlin ilâ ümmetin halet. Ey eski ümmetlerden beri kendisinden dilekte bulunulanlarınen hayırlısı, ihsanda bulunanların en kerimi veümit kapılarının en değerlisi. 
 38- Ekıd kevke bî bil ismi nûran ve behceten. 
*Meded dehri vel eyyâmi yâ nûru celcelet. Ey gizliliklere ilmiyle nüfuz eden Nur İsminle, yıldızımı çağlar veasırlar boyu nurlu kıl ve parlamaya devam ettir. 
 39-Biâcin ehûcin celmehûcin celâletin. 
*Celîlin celceliyyûtin cemâhin temehracet. Ey Ehad, Bedi,Aziz ve Celil olan Allah’ım Sen’in bütün güzel isimlerinsonsuz haşmet ve azametiyle sürekli parlamaktadır. 
 40-Bi ta'dâdi ebrûmin ve simrâzi ebramin. 
*Ve behrati tebrîzin ve ümmin teberraket. Ey Evvel ve Ahir olan Allah’ım bütün mahlukatın arzu ve ihtiyaçlarına cevap veren güzel isimlerini anarak onların bereketine sığınıyorum. 
 41-Tükâdü sirâcün nûri sirran beyâneten. 
*Tükâdü sirâcüs sürci sirran tenevverat. Nurun kandili gizliden gizliye tutuşturulup yakılıyor. Kandiller kandili perde altında yanarak nur saçıyor. 
 42- Bi nûri celâlin bâzihın ve şerantahin. 
*Bi kuddûsi berkûtin bihin nâru uhmidet. izzet, azamet, celal ve Kibriya sahibi münezzeh ve mukaddes olan Zat- ı Rahim’in nuruyla küfrün ateşi söndürülür. 
 43- Biyâhin ve yâyûhin nemûhin esâliyen. 
*Bi tamtâmin mihrâşin li nâril ıdâ semet. Ma’bûd -u bilhak (el- İlâh) Hû, Samed, Zü’l - Batş (Düşmanlarını kıskıvrak yakalayan), Cebbar (Hükmüne karşı konulmaz) ve Halim olan Zâtın yardımıyla (o nûr) düşmanlarının ateşini bastıracak 
 44- Bi hâlin ehîlin şel'ın şel'ûbin şâliın. 
*Tahiyyin tahûbin taytahûbin tayettahet. Gerçek Ma’bud, Hak olan ve hakkı gerçekleştiren, Cemil, Vedud veMucib olan Zatın yardımıyla insanlara kendisini sevdirecektir. 
 45- Enûhın bi yemlûh in ve ebrûhin uksimet. 
*Bi temlihi âyâtin şemûhin teşemmehat. Ey Kayyum ve Vekil olan ve bütün ayetlerinin hikmetlerini yalnız kendisibilen Allah’ım Hannan isminin hürmetine dualarımızı kabul et. 
 46- Ebâzîha beyzûhin ve zeymûhin ba'dehâ. 
*Hamârûhin yeşrûhin bi şerhin teşemmehat. Ey bütün sırlara vakıf olan Allah’ım Mübdi ve Müid isimlerininhürmetine bize şefkat ve merhametinle muamele et. 
 47- Bi belhın ve simyânin ve bâzûhın ba'dehâ. 
*Bi zeymûhın eşmûhın bihil kevnü ummirat. Her hak sahibinin hakkını layıkıyla veren, her varlığın ihtiyacını adaletlegideren Adl. Ve haklıyı haksızdan ayıran, hüküm sahibi Hakem isimlerinin tecellisiyle dünya tahripten kurtulur ve tamir edilir. 
 48- Bi şelmehatin ikbel düâi ve kün mai. 
*Ve kün lî minel a'dâi hasbî fekad beğat. Hak ism- i şerifin hürmetine duamı kabul buyur, benim yanımda ol,düşmanlarıma karşı bana kâfi gel, çünkü artık onlar çok ileri gittiler. 
 49- Fe yâ şemhasâ yâ şemhasâ ente şemlehâ. 
*Ve yâ aytalâ hetlur riyâhı tehalhalet. Ey Rab ve Rahman olan Allah’ım Hiç şüphesiz sen Hak Ma’budsun. Ey kuvvetli mededkârım . Fitne, düşmanlık ve inkar fırtınalar peşi peşine kopmaktadır 
 50-Bikel havlü ve's- savlü'ş - şedîdü limen etâ. 
* Libâbi cenâbike veltecâ zulmetüncelet. Kâfirlerden korunmak ve düşmana şiddetli hücum gerçekleştirmek ancak senin yardımınladır. Senin yüce kapına gelip sığınankimsenin karanlığı dağılır. 
 51-Bi tâha ve yâsîn ve tâsîn kün lenâ. *Bi tâsin mîm lis seâdeti akbelet. Tâ Hâ, Yâ Sîn, Tâ Sîn, (Neml) ve Tâ Sîn Mîm, (Kasas ve Şuara) süreleri hürmetine bize yönelip gelen bir saadete ermek için bizim yardımcımız ol. 
 52-Ve kâfin ve hâyâin ve aynin ve sâdihâ. 
*Kifâyetünâ min külli aynin binâ havet. Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd (Meryem süresi) ile bizi dört bir yandan kuşatan kem gözlere karşı korunuruz ve bu bize yeter. 
 53-Bi hâmîm aynin sümme sînin ve kâfihâ. 
*Himâyetünâ min külli süin bişelmehet. Hâ Mîm Ayn Sîn Kâf (Şûrâ süresi) bizi koruyan sığınağımız olsun, onun karşısında dağlar bile sarsılır. 
 54-Bi kâfin ve nûnin sümme hâmîmin ba'dehâ. 
*Ve fî sûretid dühâni sirran kad uhkimet. Kâf, Nûn ve Hâ Mîm sureleri hürmetine bu himayeyi gerçekleştir. Duhan suresinde de muhkem kılınmış bir sır vardır. Bu sır hürmetine bizi muhafaza eyle. 
 55-Bi elifin ve lâmin ven nisâi ve ukûdihâ. 
*Ve fî sûretil en'âmi ven nûri nüvvirat. Elif Lâm ile başlayan sureler, Nisa suresi, Maide suresi, En’am suresi ve nurlu kılınmış Nur suresi hürmetine… 
 56-Ve elifin ve lâmin sümme râin bi sirrihâ. *Alevtü bi nûril ismi min külli mâ cenet. Elif Lâm Râ ile başlayan (Yunus, Hûd, Yusuf, İbrahim, Hicr)sureleri sırrı ve İsm - i A’zam’ın nuruyla, işlediğim her günahtan vazgeçerek yükseldim. 
 57- Ve elifin ve lâmin sümme mîmin ve râihâ. *İlâ mecmeı'l ervâhı ver rûhi kad alet. Elif Lam Mim Ra (Rad) suresiyle yüce olan ruhaniler vemelekler meclisine yükseldim. 
 58- Bi sirri havâmîmil kitâbi cemîıhâ. *Aleyke bi fadlin nûri yâ nûru uksimet. Kuran- i Hakim’de H â Mim ile başlayan bütün sürelerin sırrı hürmetine, beni her türlü nurun kaynağı olan Nur ismininfazlına ve tecellisine mahzar eyle. 
 59- Bi amme abese ven nâziâti ve târikı. *Ve fî vessemâi zâtil bürûci ve zülzilet. Amme, Abese, Naziat, Tarik, Ve`s- Semai Zati’l -bürucve Zilzal sureleri hürmetine. 
60- Bi hakkı tebâreke sümme nûnin ve sâilin. *Ve fî sûretit tehmîzi veş şemsi küvvirat. Tebareke, Nun, Seele Sailün, Tehmiz (Hümeze),i ze`ş - Şemsu Kuvvirat sureleri hakkı için... 
 61-Ve bizzâriyâtiz zerri ven necmi iza hevâ. *Ve bıkterabet liyel ümûru tekarrabet. Zariyat, Necm ve Kamer sureleri hürmetine işlerim bana kolaylaşsın. 
 62-Ve fî suveri'l- kur'âni hızben ve âyeten. *Adede mâ karael kârî ve mâ kad tenezzelet. Kuran- i Hakim’deki Hizb hizb, ayet ayet okuyucuların okuduklarıve inmiş olanlar adedince Kur`an sureleri hakkı için. 
 63-Fe es'elüke yâ mevlâye fî fadlikellezî. *Alâ külli mâ enzelte kütüben tefaddalet. Ey Mevla’m Kendilerine kitap indirdiğin her peygambereihsanda bulunan lütuf ve fazlını istiyorum. 
 64-Bi âhiyyen şerâhiyyen ezûnâyi sabvetin. *Esbâvüsin âli şeddâye aksemtü bi tay tahat. Ey Hayy ve Kayyum olan Allah’ım Sen’in her şeye gücü yeten vekudretiyle bütün varlık alemini kuşatan Kadir ve Cebbar isimlerinin üzerine kasem ve yemin ederek sana yalvarıyorum. 
 65- Bi sirri büdûhin echezetın betadin zehecin. *Bivâhıl vehâ bil fethi ven nasri esraat. Ey Allamü’l - Ğuyub olan Allah’ım Fetih kapılarını ve gayb alemlerinin sırlarını açan Fettah isminin nuruyla ve Sen’in inayetinle fetihler nasip olur. 
 66- Bi nûri feceşin maa sezhazin yâ seyyidî. *Ve bil âyetil kübrâ eminnî minel fecet. Ya Seyyid’im Varlık ve birliğini güçlü delillerle ispat eden Ayetü’l Kübra’daki hakikatlerin nuruyla beni her türlü felaket ve tehlikelerden emin kıl.
 67- Bi hakkı fekacin maa mahmetin yâ ilâhena. *Bi esmâikel hüsnâ ecirnî mineş şetet. Ey İlah’ımız Fettah ve Rezzak isimlerinin hürmetine ve Esma -i Hüsnadiye tarif edilen bütün güzel isimlerinin hakkı için beni dağınıklıkve perişaniyetten kurtar. 
 68 -Hurûfün li behrâmin alet ve teşâmehat. *Ve'smü asâ mûsâ bihiz zulmetün celet. Bu harfler ‘nur harfleri’ dir. Ve Merih yıldızı gibi yüksek ve âlidir. Asa- yi Musa ismiyle Manevi karanlıklar dağılır. 
 69-Tevesseltü yâ rabbi ileyke bi sirrihâ. *Tevessüle zî züllin bihin nasühtedet. Ya Rabbi Bu harflerin yüce manalarını şefaatçi yaparak sana niyazediyorum ki, bu dua ve yakarışlarım, zillet ve aczini izhar ederekhidayete erenlerin duası nevinden olsun. 
 70- Hurûfun bi ma'nâhâ lehel fadlü şürrifet. *Meded dehri vel eyyâmi yâ rabbin hanet. Ey merhametli Rabbim Bunlar öyle harflerdir ki, manalarısebebiyle çağlar ve zamanlar boyu üstünlük kendilerinebahşedilmiş ve faziletle yüceltilmişlerdir . 
 71-Da'vetüke yâ Allâhü hakkan ve innenî. *Tevesseltü bil âyâti cem'an bimâ havet. Ey Allah’ım Kur’an - ı Hakim’in bütün ayetlerini ve ihtiva ettiğihakikatleri vesile kılarak, Sana yalvardım. 
 72- Fe tilke hurûfun nûri fecma' havâssahâ. *Ve hakkık meânîhâ bihel hayru tümmimet. işte onlar, nur harfleridir. Onların hasiyet ve meziyetlerini (bende)topla, manalarını gerçekleştir. Her türlü hayır onlarla tamamlanır. 
 73- Ve ahdırnî avnen hadîmen müsehharan. *Tuheymefeyâîlü bihil kürbetün celet. Bana itaat eden yardımcı bir hizmetçi gönder. Onunla tüm gam,keder ve sıkıntım ortadan kalksın. 
 74- Fe sehhırlî fîhâ hadîmen yütiuni. *Bi fadli hurufi ümmil kitâbi ve mâ telet. Ümmü`l- Kitap olan Fatiha suresi ve arkasından gelen sureler hürmetine bu konuda bana itaat edecek bir hizmetçi musahhar kil. 
75-Fe es'elüke yâ mevlâya fismikellezî. *Bihî izâ duıye cem'ul umûri teyesserat. Ey Mevla’m! Kendisiyle çağrıldığında bütün işlerin kolaylaştığıisminle ismi Azam’ınla Sana yalvarıyorum. 
 76- İlâhi ferham da'fi vağfirlî zelleti. *Bi mâ kad deatkel enbiyâü ve tevesselet. ilahi Peygamberlerin Sana manen yaklaşmak için kendilerineşefaatçi kıldıkları kelimeler hürmetine güçsüzlüğüme merhamet et.Günahlarımı bağışla. 
 77- Eyâ hâliki yâ seyyidî ıkdı hâcetî. *İleyke ümûrî yâ ilâhî tesellemet. Ey Yaratıcım ve Seyyidim (Efendim), i htiyacımı yerine getir.işlerim sana havale ediyorum. 
 78-Tevesseltü yâ rabbî ileyke bi ahmedâ. *Ve esmâikel husnelletî hiye cümmiat. Ya Rabbi Hz. Muhammed (sav)`i ve burada toplanan güzel isimlerini şefaatçi kılarak Senden niyaz ediyorum. Yalvarıyorum. 
 79-Fe cüd va'fü vasfah yâ ilâhî bi tevbetin. *Alâ abdikel miskîni min nazratin abet. Ya ilahi Günah ve yersiz bir bakışa varıncaya kadar bütünhatalarımdan tevbe etmeyi şu miskin kuluna lütf eyle veaffınla muamela et. 
 80- Ve veffıknî lil hayri ves sıdkı vettükâ. *Ve eskinennil firdevse maa firkatin alet. Beni hayır, ihlas ve takvaya muvaffak kıl ve yüce toplulukla birlikte beni Firdevs cennetine yerleştir 
 81-Ve kün bî raûfen fî hayâti ve ba'demâ. *Emûtü ve elkâ zulmetel kabrin celet. Hayatımda ve ölüp kabrin karanlığına vardığımda bana merhametli olve kabir karanlığını Üzerimden atarak beni aydınlığa çıkar. 
 82- Ve fil haşri beyyıd yâ ilâhî sahîfetî. *Ve sekkıl mevâzînî bi lutfike in haffet. Ya ilahi Ne olur, Mahşerde amel sahifemi lütfunla ak eyle, Ve eğer hafif gelecek olursa sevap terazimi lütfunla ağır getir. 
 83- Ve cevviznî haddes sırâti mûhervilen. *Ve ahminî min harri nârin ve mâ havet. Beni, keskin olan sırat köprüsünden koşarak geçir ve o büyükCehennem ateşinden ve içindeki dehşetli azaptan koru. 
 84-Ve sâmihnî min külli zenbin ceneytühû. *Vağfir hatiati'l ızâme ve in alet. işlediğim her günahtan dolayı beni affet. Çok da olsa büyükgünahlarımı hata ve kusurlarımı bağışla. 
 85-Fe yâ hâmilel ismillezî celle kadruhû. *Tevekkâ bihî küllel ümûri tesellemet. Ey kadri yüce ismi Azamı taşıyan, onun bereketiyle Bütüntehlikeli işlerden kurtuldun ve selamete erdin. 
 86- Fe kâtil ve lâ tahşe ve hârib ve lâ tehaf. *Vedüs külle ardın bil vühûşi teammerat. Savaş, korkma! Harbet, çekinme! Vahşi ve yırtıcı hayvanlarla dolu her yere gir. 
87- Ve akbil ve la tehrab ve hasım men teşaü. *Ve la tahşe be'sen li'l-müluki velev havet. Saldır, kaçma! Dilediğin düşmanla mücadele et! Dört yanınıkuşatmış da olsa hiçbir kralın gücünden korkma! 
 88- Fe lâ hayyetün tahşâ ve lâ akrabün terâ. *Ve lâ esedün ye'ti ileyke bi hemhemet. Ne bir yılandan korkarsın, ne de bir akrep görürsün. Ne de bir aslan gürleyerek sana gelir. 
 89- Ve lâ tahşe min seyfin ve lâ ta'nin hancerin.*Ve lâ tahşe min rumhin ve lâ şerrin eshemet. Ne bir kılıçtan, ne bir hançerin yaralamasından, ne bir mızraktanve ne ortalığı almış kötülük ve tehlikeden korkma. 
 90-Cezâ men kara hâzâ şefâatü ahmedâ. *Ve yühşeru fil cennâti maa hûrin suffifet. Bunu okuyanın mükâfatı Hz. Muhammed'in (a.s.m.) şefaatidir. Saf saf dizilmiş hurilerle birlikte Cennette toplanır. 
 91-Va'lem bi ennel Mustafâ hayru mürselîn. *Ve efdalü halkıllâhi men kad teferrakat. Bil ki, Muhammed Mustafa (a.s.m.) en üstün Peygamberdir. Allah'ın yeryüzüne yayılmış kullarının en faziletlisidir. 
 92- Ve saddir bihî min câhihî külle hâcetin. *Ve selhü likey tencü minel cevri vettağat. Yüce şanından dolayı her dileğinin başında onu an, onu şefaatçi yap ve her türlü zulüm ve tecavüzden korunmak için O’nu (asm) vesile kıl. 
 93-Ve salli ilâhi külle yevmin ve sâatin. *Alel mustafa'l muhtâri mâ nesmetün semet. Yâ ilâhî Her gün, her an ve her rüzgâr estikçe o seçkinMuhammed Mustafa'ya (asm) salât eyle. 
 94- Ve salli alel muhtâri vel âli küllihim. *Ke addi nebâtil ardı ver rihi mâ seret. O seçilmiş Muhammed'e (a.s.m.) ve bütün Âline yeryüzünün bitkileri ve kıyamete kadar esen rüzgârın esintileri adedince salât eyle. 
 95-Ve salli salâten temleül arda ves semâe. *Kevebli ğamâmin maa ruûdin tecelcelet. Parıldayan şimşeklerle birlikte bulutlardan dökülen yağmurlaradedince ve yeri göğü dolduracak kadar salât eyle. 
 96-Fe yekfîke ennellâhe sallâ bi nefsihî. *Ve emlâkehû sallet aleyhi ve sellemet. Bizzat Hz. Allah'ın ve meleklerinin ona salât ve selâm getirmesi(Onun (asm) şanının büyüklüğünü göstermesi bakımından) sana yeter. 
 97- Ve sellim aleyhi dâimen mütevessilen. *Meded dehri vel eyyâmi mâ şemsün eşrakat. O halde sen de, yıllar ve günler sürdükçe ve güneş ışık saçmayadevam ettikçe, sürekli olarak ve şefaatini dileyerek ona salât getir. 
 98- Ve sellim alel ethâri min âli hâşimin. *Adede mâ haccel hacîcü ve sellemet. Âl- i Hâşim'den (Haşim Oğullarından) o paklara, hacılar Kâbeyiziyaret edip onu selâmlamaları adedince selâm eyle. 
 99-Varda yâ ilâhî an ebî bekrin maa omera. *Varda alâ osmâne maa haydari's sebet. Yâ İlâhî Hz. Ebû Bekir ve Ömer'den, Hz. Osman ve sarsılmaz Haydar'dan da (Allah'ın Arslanı Hz. Ali'den) razı ol. 
 100-Kezel âlü vel ashâbü cem'an cemîuhum. *Maal evliyâi ves sâlihine ve mâ havet. Aynı şekilde bütün Âl ve Ashabından, evliya ve salihlerdenve bunlara tâbi herkesten razı ol. 
 101- Mekâlü aliyyin vebni ammi muhammedin. *Ve sirru ulûmin lil halâikı cümmiat. Bu, Hz. Muhammed'in (a.s.m.) amcası oğlu Hz. Ali'nin sözleridir.Onda mahlûkat için ilimlerin özü ve sırrı toplanmıştır. ALLAH c.c. Hz. Emeği Geçenlerden Razı Olsun inşallah 

HAVVÂSS'UL CELCELÛTİYYE 
Celcelûtiye, Süryânîce “Bedî” demektir.
Resûl-i Ekrem Efendimiz Aleyhissalâtü vesselâma Hazret- i Cebrâil (as) tarafından indirilen ve içinde İsm - i Azam’ı da taşıyan yüksek mânâlar, Hazret - i Ali radiyallahü anh tarafından Celcelûtiye adıyla ve cifir ilmine göre bir çok tarih de düşürülerek Süryânî diliyle nazmedilmiş ve kaside haline getirilmiştir. Yüksek ve tesirli bir duâdır. Bir isimler hazinesidir. Allah’ın rahmetini celbetmesi hasebiyle bir rahmethazinesi veya bir Cennet hazinesi demek de mümkündür. Allah’ın enbüyük ismi olan İsm - i Azam bu duânın içerisinde gizlenmiş olduğundan, bu duâyı okuyarakAllah’a sığınan kimsenin, dünya ve âhiret işlerinde çok kolaylıklar ve bereketler göreceğimüjdelenmiştir. İmam - ı Gazâlî hazretleri nakleder ki: Cebrâil Aleyhisselâm PeygamberEfendimiz’e (asm) dedi ki: “Yâ Muhammed Rabb’in sana selam ediyor ve selâmın en mükerremini sana tahsis buyuruyor.
Sana bu hediyeyi ihsan buyurdu.” Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (asm): “Ey kardeşim Cebrâil! Bu hediye nedir?” dedi. Cebrâil Aleyhisselâm: “Bu hediye, içinde İsm - i Azam ile en kapsamlı kasem bulunan büyük duâdır.” Diye cevap verdi. 
 Peygamber Efendimiz (asm): “Ey kardeşim Cebrâil! Bu duânın adı nedir? Keyfiyeti nasıldır diye sordu. Cebrâil Aleyhisselâm dedi ki: “Yâ Muhammed! Bu duânın adı Bedî’dir (Cel celûtiye). İçinde en yüksek kasem ve İsm - i Azam vardır. O İsm -i Azam ki:1- Arş - ı Alâ’nın kenarına yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, Allah’ın arşını taşıyan melekler bu arşı kaldıramazlardı. 
2 - Güneşin kalbine yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, güneşin ışığı ve nûruolmazdı. 
3 - Ay’ın kalbine yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, ay ışık veremezdi. 
4 - Cebrâil Aleyhisselâm’ın kanadına yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, Hazret -i Cebrâil yeryüzüne inemez, semaya çıkamazdı. 
5 - Mîkâil Aleyhisselâm’ın başına yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydıyağmurlar ve damlalar ona itaat etmezlerdi. 
6 - İsrâfîl Aleyhisselâm’ın alnına yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı sur üfleyemezdi. 
7- Azrâîl Aleyhisselâm’ın elinin üzerine yazılmıştır. Eğeryazılmış olmasaydı, mahlûkâtın canlarını alamazdı. 
8 - Yedi kat göklere yazılmıştır. Eğer yazılmışolmasaydı gökler yükselemezdi. 
9 - Yedi kat yerlere yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, yedi katyerler, şimdi olduğu gibi sâbit olmazdı Bu ismi Âdem Aleyhisselâm okumuştur!” İs m- i Azamı içinde saklayan ve Celcelûtiye’ye kaynaklık eden yüksek mânâların, yeşil bir atlas üzerinde yazılı olarak Cebrâil Aleyhisselâm tarafından Peygamber Efendimiz’e (asm) semâdan indirildiği nakledilir.Hazret- i Ali radiyallahü anh demiştir ki: “Ben Cebrâil’in şahsını gök kuşağı sûretinde gördüm.Sesini işittim. Sahifeyi aldım. Bu isimleri içinde buldum!” Üstad Bedîüzzaman hazretlerinin,“İsm - i Azam veya İsm - i Azamın altı nuru” unvanıyla Otuzuncu Lem’a’da açıkladığı ve Hazret -i Ali(ra) için bir er İsm - i Azam olduğunu beyan buyurduğu Ferd, Hayy, Kayyûm, Hakem, Adl ve Kuddûs isimlerinin Celcelûtiye’de geçen İsm - i Azam’dan olduğunu On Sekizinci Lem’anın satıraralarından çıkarabiliyoruz. 
Celcelûtiye’nin cifir ilmiyle haber verdiği bir çok gizli işâre tin Risâle-i Nûr’da ortaya çıkmış olması, mânâsı olan Bedî isminin Risâle -i Nûr müellifinin ismiyle bağdaşması, Risâle - i Nûr’un Hakîm, Rahîm ve Nûr isimleriyle birlikte Bedî ismine de mazharolması, bir çok beytinin açıktan Risâle - i Nûr’dan bahsetmesi ve R isâle- i Nûr’u haber vermesi,vahiy kaynaklı Celcelûtiye’nin mânâ ve müjdelerinin, asrımızda Risâle - i Nûr’da ortaya çıktığını gösteriyor. Risâle- i Nûr Müellifi Bedîüzzaman Hazretleri, Yirmi Sekizinci Lem’a’da Hazret -i Ali (ra) ile mânâ âleminde yaptığı bir konuşmadan bahsediyor. Hazret - i Ali’ye (ra): “Ercûze’nde benden bahisle“Kendini muhafaza et.” Demişsin. Hem tam vaktinde emrinizi gördük. Fakat maatteessüf, kendimizi muhafaza edemedik. Bu belâya düştük. Şahsımdan binler defa daha ehemmiyetli olan Risale- i Nur’dan bahis ve işaretin yok mu?” diye soruyor. Hazret - i Ali radiyallahü anh da şöylecevap veriyor: “Yalnız işaret değil; belki Celcelûtiye’mde tasrih ediyorum. (Açıkçabahsediyorum.)”Bediüzzaman hazretleri bu soru -cevaptan sonra, Hazret- i Ali’nin kas idelerinden en meşhuru ve en esrarlısı olan Celcelûtiye kasidesinde; “Sirâcü’n -Nûr (Risâle-i Nûr) gizli olarak yakılır ve aydınlatır! Kandiller kandili gizli olarak tutuşturulur. O da her tarafı aydınlatır!”fıkrâsını bulduğunu, bu fıkranın açıktan ve ismi yle Risâle- i Nûr’dan bahsettiğini kaydediyor.Celcelutiye Süryanice yazılmış açık ve anlaşılır bir dua nazmıdır. Kimi beyitler peş peşe gelen biriki beyitle özetlenmiş olarak verilmiş olduğundan, söz konusu beyitlerin müstakil mealiverilmemiş gibi gözüks e de, genel itibariyle meali verilmeyen beyti yoktur. Bize okuyup feyiz almak düşüyor. 

CELCELÛTİYYE DUASI
 Bismillahir-rahmanir-rahim
1. Bede'tü bi bismillahi rûhî bihih tedet. İlâ keşfi esrârin bi bâtınihin'tevet. 
 2. Ve salleytü bis'sânî alâ hayri halkıhî. Muhammedin men zâhad dalâlete vel - ğalet. 
 3. İlâhi lekad aksemtü bismike dâıyen. Bi âcin mâ hûcin celet fetecelcelet. 
 4. Seeltüke bil ismil muazzami kadruhû. Ve yessir ümûri yâ ilâhî bi salmehet.
5. Ve yâ hayyü yâ kayyûmu ed'ûke râciyen. Bi âcin eyûcin celceliyyûtin helhelet.
6. Bi samsâmin tamtâmin ve yâ hayra bâzihin. Bimihrasi mihrâşin bihin nârü uhmidet. 
 7. Bi âcin ehûcin yâ ilâhî mühevvicin. Ve yâ celcelûtin bil icâbeti helhelet.
8. Li tuhyî hayâtel kalbi min denesin bihî. Bi kayyûmin kâmes sirru f îhi ve eşrakat. 
 9. Aleyye dıyâün min bevârikı nûrihî. Felâha alâ vechî senâün ve ebrakat. 
 10. Ve subbe alâ kalbî şeâbî bû rahmetin. Bi hıkmeti mevlânel kerîmi fe'entakat. 
 11. Ehâtat biyel envâru min külli cânibin. Ve heybetü mevlânel azimi binâ alet.
12. Fe sübhâneke' llâhümme yâ hayra hâlikin. Ve yâ hayra hallâkın ve ekrame men beğat. 
 13. Fe belliğnî kasdî ve külle meâribi. Bi hakkı hurûfin bil hicâi tecemmeat. 
 14. Bi sirri hurûfin ûdiat fî azimetî. Bi nûri senâil ismi ver rûhi kad alet.
15. Efıd lî minel envâri feydate müşrikın. Aleyye ve ahyî meyte kalbî be taytağat. 
 16. Elâ ve elbisennî heybeten ve celâleten. Ve küffe yedel a'dâi annî bi almehet.
17. Elâ vahcübennî min aduvvin ve hâsidin. Bi hakkı şemâhın eşmehın sellemet semet. 
 18. Bi nûri celâlin bâzihın ve şerantahın. Bi kuddûsin berkûtin bihiz zulmetüncelet.
19. Elâ vakdı yâ rabbâhü bin nûri hâcetî. Bi nûri eşmehın celyen serîan kadinkadat. 
 20. Biyâhin ve yâyûhin nemûhin esâliyen. Ve yâ âliyen yessir ümûrî bi saysalet.
21. Ve emnahnî yâ zel celâli kerâmeten. Bi esrâri ılmin yâ halimü bik encelet.
22. Ve hallısnî min külli hevlin ve şiddetin. Bi nassı hakimin kâtıis sırri esbelet. 
 23. Ve ahrisnî yâ zelcelâli bi kâfi kün. Eyâ câbirel kalbil kesiri minel habet.
24. Ve sellim bi bahrin ve a'tınî hayra berrihâ. Fe ente melâzi vel kürûbi bikencelet. 
 25. Ve s ubbe aleyyer rizka sabbete rahmetin. Fe ente recâül âlemine velev tağat. 
 26. Ve esmim ve ebkim sümme a'mi adüvvena. Ve ahrishüm yâ zelcelâli bilhavsemet.
27. Ve fi havsemin mea devsemin ve berâsemin. Tehassantü bil ismil azimi minelğalet.
 28. Ve ellif kulübe'l-alemine cemiaha. (Ala risaleti nuri ) Aleyye ve a'tıni'l - kabule bişelmehet. 
 29. Ve yessir ümûri yâ ilâhî ve a'tıni. Minel ızzi vel ulyâ bi şemhın ve eşmehat. 
 30. Ve esbil aleynes setra veşfi kulûbenâ. Fe ente şifâün lil kulûbi minel ğaset. 
 31. Ve bârik lena'llâhümme fi cem'i kesbinâ. Ve hulle ukûdel usri biyâyûhin irtehat.
32. Biyâhin ve yâyûhin ve yâ hayra bâzihın. Ve yâ men lenel erzâku min cûdihî nemet. 
 33. Neruddü bikel a'dâe min külli vichetin. Ve bil ismi termîhim minel bu'di bişşetet. 
 34. Ve ahzilhüm yâ zelcelâli bi fadl i men. İleyhi seat dabbül felâti ve kad şeket. 
 35. Fe ente recâi yâ ilahî ve seyyidî. Fe fülle lemîmel ceyşi in râme bî abet. 
 36. Ve küffe cemiâl mudırrîne keydehüm. Ve annî bi aksâmike hatmen ve mâ havet. 
 37. Fe yâ hayra mes'ûlin ve ekrame men a'ta. Ve yâ hayra me'mûlin ilâ ümmetin halet.
38. Ekıd kevkebî bil ismi nûran ve behceten. Meded dehri vel eyyâmi yâ nûru celcelet. 
 39. Biâcin ehûcin celmehûcin celâletin. Celîlin celceliyyûtin cemâhin temehracet.
40. Bi ta'dâdi ebrûmin ve simrâzi ebramin. Ve behrati tebrîzin ve ümmin teberraket.
41. Tükâdü sirâcün nûri sirran beyâneten. Tükâdü sirâcüs sürci sirran tenevverat.
42. Bi nûri celâlin bâzihın ve şerantahin. Bi kuddûsi berkûtin bihin nâru uhmidet. 
 43. Biyâhin ve yâyûhin nemûhin esâliyen. Bi tamtâmin mihrâşin li nâril ıdâ semet. 
 44. Bi h âlin ehîlin şel'ın şel'ûbin şâliın. Tahiyyin tahûbin taytahûbin tayettahet. 
 45. Enûhın bi yemlûhin ve ebrûhin uksimet. Bi temlihi âyâtin şemûhin teşemmehat. 
 46. Ebâzîha beyzûhin ve zeymûhin ba'dehâ. Hamârûhin yeşrûhin bi şerhin teşemmehat. 
 47. Bi belhın ve simyânin ve bâzûhın ba'dehâ. Bi zeymûhın eşmûhın bihil kevnü ummirat. 
 48. Bi şelmehatin ikbel düâi ve kün mai. Ve kün lî minel a'dâi hasbî fekad beğat. 
 49. Fe yâ şemhasâ yâ şemhasâ ente şemlehâ. Ve yâ aytalâ hetlur riyâhı tehalhalet. 
 50. Bikel havlü ve's- savlü'ş - şedîdü lim en etâ. Libâbi cenâbike veltecâ zulmetüncelet.
51. Bi tâha ve yâsîn ve tâsîn kün lenâ. Bi tâsin mîm lis seâdeti akbelet. 
 52. Ve kâfin ve hâyâin ve aynin ve sâdihâ. Kifâyetünâ min külli aynin binâ havet.
53. Bi hâmîm aynin sümme sînin ve kâfihâ. Himâyetünâ mi n külli süin bişelmehet. 
 54. Bi kâfin ve nûnin sümme hâmîmin ba'dehâ. Ve fî sûretid dühâni sirran kad uhkimet.
55. Bi elifin ve lâmin ven nisâi ve ukûdihâ. Ve fî sûretil en'âmi ven nûri nüvvirat.
56. Ve elifin ve lâmin sümme râin bi sirrihâ. Alevtü bi nûril ismi min külli mâ cenet.
57. Ve elifin ve lâmin sümme mîmin ve râihâ. İlâ mecmeı'l ervâhı ver rûhi kad alet. 
 58. Bi sirri havâmîmil kitâbi cemîıhâ. Aleyke bi fadlin nûri yâ nûru uksimet. 
 59. Bi amme abese ven nâziâti ve târikı. Ve fî vessemâi zâtil bürûci ve zülzilet. 
 60. Bi hakkı tebâreke sümme nûnin ve sâilin. Ve fî sûretit tehmîzi veş şemsi küvvirat. 
 61. Ve bizzâriyâtiz zerri ven necmi iza hevâ. Ve bıkterabet liyel ümûru tekarrabet. 
 62. Ve fî suveri'l- kur'âni hızben ve âyeten. Adede mâ karael kârî ve mâ kad tenezzelet. 
 63. Fe es'elüke yâ mevlâye fî fadlikellezî. Alâ külli mâ enzelte kütüben tefaddalet.
64. Bi âhiyyen şerâhiyyen ezûnâyi sabvetin. Esbâvüsin âli şeddâye aksemtü bi tay tah at.
65. Bi sirri büdûhin echezetın betadin zehecin. Bivâhıl vehâ bil fethi ven nasri esraat. 
 66. Bi nûri feceşin maa sezhazin yâ seyyidî. Ve bil âyetil kübrâ eminnî minel fecet. 
 67. Bi hakkı fekacin maa mahmetin yâ ilâhena. Bi esmâikel hüsnâ ecirnî mineş şetet. 
 68. Hurûfün li behrâmin alet ve teşâmehat. Ve'smü asâ mûsâ bihiz zulmetün celet. 
 69. Tevesseltü yâ rabbi ileyke bi sirrihâ. Tevessüle zî züllin bihin nasühtedet.
70. Hurûfun bi ma'nâhâ lehel fadlü şürrifet. Meded dehri vel eyyâmi yâ rabbin hanet.
71. Da'vetüke yâ Allâhü hakkan ve innenî. Tevesseltü bil âyâti cem'an bimâ havet.
72. Fe tilke hurûfun nûri fecma' havâssahâ. Ve hakkık meânîhâ bihel hayru tümmimet. 
 73. Ve a hdırnî avnen hadîmen müsehharan. Tuheymefeyâîlü bihil kürbetün celet. 
 74. Fe sehhırlî fîhâ hadîmen yütiuni. Bi fadli hurufi ümmil kitâbi ve mâ telet. 
 75. Fe es'elüke yâ mevlâya fismikellezî. Bihî izâ duıye cem'ul umû ri teyesserat.
76. İlâhi ferham da'fi vağfirlî zelleti. Bi mâ kad deatkel enbiyâü ve tevesselet. 
 77. Eyâ hâliki yâ seyyidî ıkdı hâcetî. İleyke ümûrî yâ ilâhî tesellemet. 
 78. Tevesseltü yâ rabbî ileyke bi ahmedâ. Ve esmâikel husnelletî hiye cümmiat.
79. Fe cüd va'fü vasfah yâ ilâhî bi tevbetin. Alâ abdikel miskîni min nazratin abet.
80. Ve veffıknî lil hayri ves sıdkı vettükâ. Ve eskinennil firdevse maa firkatin alet. 
 81. Ve kün bî raûfen fî hayâti ve ba'demâ. Emûtü ve elkâ zulmetel kabrin celet.
82. Ve fil haşri beyyıd yâ ilâhî sahîfetî. Ve sekkıl mevâzînî bi lutfike in haffet. 
 83. Ve cevviznî haddes sırâti mûhervilen. Ve ahminî min harri nârin ve mâ havet. 
 84. Ve sâmihnî min külli zenbin ceneytühû. Vağfir hatiati'l ızâme ve in alet. 
 85. Fe yâ hâmilel ismillezî celle kadruhû. Tevekkâ bihî küllel ümûri tesellemet.
86. Fe kâtil ve lâ tahşe ve hârib ve lâ tehaf. Vedüs külle ardın bil vühûşi teammerat. 
 87. Ve akbil ve la tehrab ve hasım men teşaü. Ve la tahşe be'sen li'l -müluki velev havet.
88. Fe lâ hayyetün tahşâ ve lâ akrabün terâ. Ve lâ esedün ye' ti ileyke bi hemhemet.
89. Ve lâ tahşe min seyfin ve lâ ta'nin hancerin. Ve lâ tahşe min rumhin ve lâ şerrin eshemet. 
 90. Cezâ men kara hâzâ şefâatü ahmedâ. Ve yühşeru fil cennâti maa hûrin suffifet. 
 91. Va'lem bi ennel Mustafâ hayru mürselîn. Ve efdalü halkıllâhi men kad teferrakat.
92. Ve saddir bihî min câhihî külle hâcetin. Ve selhü likey tencü minel cevri vettağat. 
 93. Ve salli ilâhi külle yevmin ve sâatin. Alel mustafa'l muhtâri mâ nesmetün semet.
94. Ve salli alel muhtâri vel âli küllihim. Ke addi nebâtil ardı ver rih i mâ seret.
95. Ve salli salâten temleül arda ves semâe. Kevebli ğamâmin maa ruûdin tecelcelet. 
 96. Fe yekfîke ennellâhe sallâ bi nefsihî. Ve emlâkehû sallet aleyhi ve sellemet.
97. Ve sellim aleyhi dâimen mütevessilen. Meded dehri vel eyyâmi mâ şemsün eşrakat. 
 98. Ve sellim alel ethâri min âli hâşimin. Adede mâ haccel hacîcü ve sellemet. 
 99. Varda yâ ilâhî an ebî bekrin maa omera. Varda alâ osmâne maa haydari's sebet.
100.Kezel âlü vel ashâbü cem'an cemîuhum. Maal evliyâi ves sâlihine ve mâ havet.
101.Mekâlü aliyyin veb ni ammi muhammedin. Ve sirru ulûmin lil halâikı cümmiat. 

CELCELUTİYE DUASI 
 Bismillahir-rahmanir-rahim
1- Bütün Sırların hazinesi olan “Bismillah” ile başlarım. Ruhum içindesırların gizlendiği hazineyi onunla keşfetti. 
 2- Ardından mahlûkatının en hayırlısı, dalalet ve yanlışlıkların ortadankaldırıcısı, Hz. Muhammed(sav)’e salâvat getiririm. 
 3- İlahi Kusursuz olan Allah, Ehad, Bedi ve Kadir isimlerini şefaatçi kılıp niyazla Senden istiyorum.
4- Kadri muazzam olan ism- i Azam’ın hürmetine Senden niyaz ediyorumYa ilahi, işlerimi kolaylaştır 
 5- Ya Hayy, ya Kayyum Allah’ım, Ehad, Bedi ve Basıt isimlerini şefaatçikılarak ve ümitle Sana yalvarıyorum. 
 6- Ey yaratma mertebelerinin en yükseğinde bul unan Allah’ım Sabit, Cebbar isimlerinin hakkı, uyumaz sıfatın veateşleri söndüren Halim ismin hürmeti için. 
 7- Ey çabuk imdada koşan Rabbim Allah, Ehad, Basit isimlerin ve dualarasüratle cevap veren Bedi ismin hürmetine Sana yalvarıyorum. 
 8- Kayyum ismin hürmetine, kalbimi bütün kirlerden temizleyerek ihya et. Ona Senin Kayyumiyet sırrın yerleşip ışık saçsın. 
 9- O sırrın nurunun parıltılarından üzerimde bir aydınlık bulunsun. Böylece kalbime ve yüzümde bir ışıltı zuhur edip parıldasın. 
 10- Kalbime rahm et sağanakları dökülsün de onu Kerim olan Mevla’mızın hikmet incileriyle dile getirsin.
11- Her yandan beni nurlar kuşatsın da büyük Mevla’mızın heybetibizi kaplasın. 
 12- Sen her türlü noksandan münezzehsin, ey yaratma ve yoktan her ançoklukla var etme mertebesinin en yükseğinde bulunan ve ölüleri enkerimane tarzda dirilten ve rızıklandıran Allahım. 
 13- Allahım Bir araya getirilmiş bütün heca harflerinin hakkı için benimaksadıma ulaştır ve her türlü ihtiyaçlarımı gider. 
 14- Yüce ismi azamın ve Kuran’ın her tarafı kuşatan nuruyla irademeyerleştirilen harflerin sırrı hürmetine ve ismi Azamın nuru hürmetine . 
 15- Nurlardan üzerime ışık saçacak bir feyiz akıt ve ism -i Hâkiminle, Nur isminle kalbimin cansızlığını giderip hayatlandır. 
 16- Ne olur ism-i cebba rınla bana bir heybet ve celal giydir vedüşmanlarımın ellerini benden çektir. 
 17- Kadri yüce, Kadir,Selam, Aziz ve celil ism- i şeriflerinin hürmetine beniher türlü düşman ve hasetçiden ve kötülüklerden koru. 
 18- Allah’ım Celal.Celil. Rauf,Kuddüs ve Rahim iisimlerinin nuru hürmetine bu karanlıkları nurunla aydınlığa çevir. 
 19- Ey Rabbim İsmi Azam’ın nuru hürmetine O nur ile ihtiyaçlarımı gider. Selam ve Hayy ism- i şeriflerinle hacetimi süratle yerine getir. 
 20- Ma’bud, Hu, Samed ve Şehid isimlerinin hürm etine ey Yüce Kâfi isminle benim bütün işlerimi kolaylaştır. Sen bana yetersin. 
 21- Ey Celal sahibi Ve ey Halim Senin yardımınla açılacak bir ilmin sırrıyla bana bir ikram lütfeyle.
22- Sırları kesin ve inkişaf etmiş Kuran - ı Hâkim’in nurani ve açık ifadele riyle beni her türlü korku ve sıkıntıdan kurtar. 
 23- Ey Celal sahibi ve ey kırık gönülleri üzüntüden kurtarıp canlandıranAllah’ım “Kün=ol” emrinin “ Kaf” harfinin sırrı hürmetine beni koru. 
 24- Karanlıklar ve Tehlikeler deryasında beni güvende kıl ve o d eryadan en hayırlı bir selamet sahiline çıkmayı ihsan eyle. Sensin benim sığınağım vesıkıntılar ancak Seninle ortadan kalkar. 
 25- Rahmet olan yağmurun sağanak hali gibi üzerime rızık yağdır. Her nekadar günahta aşırıya gitselerde âlemlerin ümidi yalnız sensin.
26- Ey Celal sahibi’ Basir ism - i şerifin hürmetine. İhsan ettiğin sayısıznimetlere karşı nankörlük eden düşmanlarımızı sağır, dilsiz, kör eyle. 
 27- Âlim, Gani ve Sabur isimlerinle beraber herşeyi, kuşatan ismi Azam’ın kalesine sığınarak, her türlü yanlışlığa düşmekten korunurum. 
 28- Baştanbaşa bütün mahlûkatın gönüllerine ülfet ve ünsiyet bahşederek bana lütfunla çevir ve Fettah ism- i şerifinle bana makbuliyet elbisesinigiydir.(üstad böyle okurmuş) - bütün âlemlerin kalpleriniRisale- i Nura ısındır ve Fettah isminle ona makbuliyet ihsan eyle. 
 29- Ya ilahi Ali, Ala ve Selam ism- i şerifin hürmetine bize izzet veyücelik ver. Ve işlerimizi kolaylaştır 
30- Üzerimize afve mağfiret örtüsünü ger ve kalplerimize rahmetinleşifa ver. Kalpleri manevi hastalık kirlerinden temizleyip şifayakavuşturan yalnız sensin. 
 31- Allah’ım Hu ismi şerifin hürmetine, bütün rızkımızda bize bereketihsan eyle ve önümüzdeki bütün zorluk ve güçlükleri kaldır. 
 32-Ya ilahi, Ey gerçek Mabud, Ya Hu ve Ya Hayre’l - halıkîn Rızıklarımızınihayetsiz cömertlikle bize gönderen Cevad isminle sana yalvarıyorum. 
 33- Her yönden gelen düşmanı senin yardımınla defederiz. Sen de ismiAzam’ınla onları uzaklaştırır ve onları darmadağın edersin. 
 34- Ey Celal sahibi Çöl k elerinin, yanına koşarak gelip şikayettebulunduğu Hz. Muhammed’in (asm) şanı hürmetine düşmanlarımızırahmetinden mahrum kılarak zelil eyle. 
 35- Ya ilahi! Benim ümidim ve seyidim yalnız sensin. Beni tahkir etmekisteyen ordunun düzenini dağıt. 
 36- Kesin yeminlerin ve muhtevaları hürmetine bütün zararlılarınhile ve tuzaklarını benden defet.
 37- Ey eski ümmetlerden beri kendisinden dilekte bulunulanların enhayırlısı, ihsanda bulunanların en kerimi ve ümit kapılarının en değerlisi. 
 38- Ey gizliliklere ilm iyle nüfuz eden Nur İsminle, yıldızımı çağlar ve asırlarboyu nurlu kıl ve parlamaya devam ettir. 
 39- Ey Ehad, Bedi,Aziz ve Celil olan Allah’ım Sen’in bütün güzel isimlerinsonsuz haşmet ve azametiyle sürekli parlamaktadır. 
 40- ey Evvel ve Ahir olan Allah’ım bütün mahlukatın arzu ve ihtiyaçlarınacevap veren güzel isimlerini anarak onların bereketine sığınıyorum. 
 41- Nurun kandili gizliden gizliye tutuşturulup yakılıyor. Kandiller kandiliperde altında yanarak nur saçıyor. 
 42- İzzet, azamet, celal ve Kibri ya sahibi münezzeh ve mukaddes olanZat- ı Rahim’in nuruyla küfrün ateşi söndürülür. 
 43- Ma’bud -u bilhak (el- ilah) Hu, Samed, Zu’l - Batş (düşmanlarını kıskıvrakyakalayan) Cebbar (hükmüne karşı konulmaz) ve Halim olan Zatınyardımıyla (o nur) düşmanlarının ateşini bastıracak. 
 44- Gerçek Ma’bud, Hak olan ve hakkı gerçekleştiren, Cemil, Vedud veMucib olan Zatın yardımıyla insanlara kendisini sevdirecektir. 
 45- Ey Kayyum ve Vekil olan ve bütün ayetlerinin hikmetlerini yalnızkendisi bilen Allah’ım Hannan isminin hürmetine dualarımızı kabul et. 
 46- Ey bütün sırlara vakıf olan Allah’ım Mübdi ve Müid isimlerininhürmetine bize şefkat ve merhametinle muamele et. 
 47- Her hak sahibinin hakkını layıkıyla veren, her varlığın ihtiyacını adaletlegideren Adl. Ve haklıyı haksızdan ayıran, hüküm sahibi Hakem isimlerinin tecellisiyle dünya tahripten kurtulur ve tamir edilir.
48- Hak ism- i şerifin hürmetine duamı kabul buyur, benim yanımda ol,düşmanlarıma karşı bana kâfi gel, çünkü artık onlar çok ileri gittiler. 
 49- Ey Rab ve Rahman olan Allah’ım Hiç şüphesiz sen Hak Ma’budsun. Ey kuvvetli mededkârım . Fitne, düşmanlık ve inkar fırtınalarpeşi peşine kopmaktadır. 
 50- Kâfirlerden korunmak ve düşmana şiddetli hücum gerçekleştirmekancak senin yardımınladır. Senin yüce kapına gelip sığınankimsenin karanlığı dağılır. 
 51- Tâ Hâ, Yâ Sîn, Tâ Sîn (Neml) ve Tâ Sîn Mîm (Kasas ve Şuara) surelerihürmetine bize yönelip gelen bir saadete ermek için bizim yardımcımız ol. 
 52- Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd (Meryem süresi) ile bizi dört bir yandan kuşatankem gözlere karşı korunuruz ve bu bize yeter. 
 53- Hâ Mîm Ayn Sîn Kâf (Şûrâ süresi) bizi koruyan sığınağımız olsun;onun karşısında dağlar bile sarsılır. 
 54- Kâf, Nûn ve Hâ Mîm sureleri hürmetine bu himayeyi gerçekleştir. Duhan suresinde de muhke m kılınmış bir sır vardır.Bu sır hürmetine bizi muhafaza eyle. 
 55- Elif Lâm ile başlayan sureler, Nisa suresi, Maide suresi, En’am suresive nurlu kılınmış Nur suresi hürmetine… 
 56- Elif Lâm Râ ile başlayan (Yunus, Hûd, Yusuf, İbrahim, Hicr) sureleri sırrıve İsm - i A’zam’ın nuruyla, işlediğim her günahtan vazgeçerek yükseldim. 
 57- Elif Lam Mim Ra (Rad) suresiyle yüce olan ruhaniler ve meleklermeclisine yükseldim.
58-Kuran- i Hakim’de Hâ Mim ile başlayan bütün sürelerin sırrı hürmetine, beni her türlü nurun kaynağı olan Nur isminin fazlına ve tecellisine mahzar eyle.
59- Amme, Abese, Naziat, Tarik, Ve`s- Semai Zati’l -büruc veZilzal sureleri hürmetine. 
 60- Tebareke, Nun, Seele Sailün, Tehmiz (Hümeze), Ize`ş - Şemsu Kuvviratsureleri hakkı için... 
 61- Zari yat, Necm ve Kamer sureleri hürmetine işlerim bana kolaylaşsın. 
 62- Kuran- i Hakim’deki Hizb hizb, ayet ayet okuyucuların okudukları veinmiş olanlar adedince Kur`an sureleri hakkı için. 
 63- Ey Mevla’m Kendilerine kitap indirdiğin her peygambere ihsanda bu lunan lütuf ve fazlını istiyorum. 
 64- Ey Hayy ve Kayyum olan Allah’ım Sen’in her şeye gücü yeten vekudretiyle bütün varlık alemini kuşatan Kadir ve Cebbar isimlerinin üzerinekasem ve yemin ederek sana yalvarıyorum. 
 65- Ey Allamü’l - Ğuyub olan Allah’ım Fetih kapılarını ve gayb alemlerininsırlarını açan Fettah isminin nuruyla ve Sen’in inayetinle fetihler nasip olur. 
 66- Ya Seyyid’im Varlık ve birliğini güçlü delillerle ispat eden Ayetü’lKübra’daki hakikatlerin nuruyla beni her türlü felaket ve tehlikelerden emin kıl. 67- Ey İlah’ımız Fettah ve Rezzak isimlerinin hürmetine ve Esma- i Hüsna diye tarif edilen bütün güzel isimlerinin hakkı içinbeni dağınıklık ve perişaniyetten kurtar. 
 68- Bu harfler ‘nur harfleri’ dir. Ve Merih yıldızı gibi yüksek ve âlidir. Asa- yi Musa ismiyle Manevi karanlıklar dağılır. 
 69- Ya Rabbi Bu harflerin yüce manalarını şefaatçi yaparak sana niyazediyorum ki, bu dua ve yakarışlarım, zillet ve aczini izhar ederekhidayete erenlerin duası nevin den olsun.
70- Ey merhametli Rabbim Bunlar öyle harflerdir ki, manalarısebebiyle çağlar ve zamanlar boyu üstünlük kendilerinebahşedilmiş ve faziletle yüceltilmişlerdir. 
 71- Ey Allah’ım Kur’an - ı Hakim’in bütün ayetlerini ve ihtiva ettiği hakikatleri v esile kılarak, Sana yalvardım. 
 72- İşte onlar, nur harfleridir. Onların hasiyet ve meziyetlerini(bende) topla, manalarını gerçekleştir. Her türlü hayır onlarla tamamlanır. 
 73- Bana itaat eden yardımcı bir hizmetçi gönder. Onunla tüm gam,keder ve sıkıntım ortadan kalksın. 
 74- Ümmü`l- Kitap olan Fatiha suresi ve arkasından gelen sureler hürmetine bu konuda bana itaat edecek bir hizmetçi musahhar kil.
75- Ey Mevla’m! Kendisiyle çağrıldığında bütün işlerin kolaylaştığı isminleismi Azam’ınla Sana yalvarıyor um.
76- İlahi Peygamberlerin Sana manen yaklaşmak için kendilerineşefaatçi kıldıkları kelimeler hürmetine güçsüzlüğüme merhamet et. Günahlarımı bağışla. 
 77- Ey Yaratıcım ve Seyyidim (Efendim), İhtiyacımı yerine getir.İşlerim sana havaledir. 
 78- Ya Rabbi Hz. Muhammed (sav)`i ve burada cemedilen güzel isimlerini şefaatçi kılarak Senden niyaz ediyorum. Yalvarıyorum. 
 79- Ya ilahi Günah ve yersiz bir bakışa varıncaya kadar bütünhatalarımdan tevbe etmeyi şu miskin kuluna lütf eyle ve affınla muamela et 
 80- Beni hayır, ihlâs ve takvaya muvaffak kil ve yüce toplulukla birlikte beni Firdevs cennetine sakin eyle.
81- Hayatımda ve ölüp kabrin karanlığına vardığımda bana merhametli olve kabir karanlığını Üzerimden atarak beni aydınlığa çıkar. 
 82- Ya ilahi Ne olur, Mahşerde amel sahifemi lütfunla ak eyle,Ve eğer hafif gelecek olursa sevap terazimi lütfunla ağır getir. 
 83- Beni, keskin olan sırat köprüsünden koşarak geçir ve o büyükCehennem ateşinden ve içindeki dehşetli azaptan koru. 
 84- işlediğim her günahtan dolayı beni affet. Çok da olsa büyükgünahlarımı hata ve kusurlarımı bağışla. 
 85- Ey kadri yüce ismi Azamı taşıyan, onun bereketiyle Bütün tehlikeli işlerden kurtuldun ve selamete erdin. 
 86- Savaş, korkma! Harbet, çekinme! Vahşi ve yırtıcı hayvanlarl a doluher yere gir.
87- Saldır, kaçma! Dilediğin düşmanla mücadele et! Dört yanınıkuşatmış da olsa hiçbir kralın gücünden korkma! 
 88- Ne bir yılandan korkarsın, ne de bir akrep görürsün. Ne de bir aslan gürleyerek sana gelir.
89- Ne bir kılıçtan, ne bir hançerin yaralamasından, ne bir mızraktanve ne ortalığı almış kötülük ve tehlikeden korkma. 
 90- Bunu okuyanın mükâfatı Hz. Muhammed'in (a.s.m.) şefaatidir.Saf saf dizilmiş hurilerle birlikte Cennette toplanır. 
 91- Bil ki, Muhammed Mustafa (a.s.m.) e n üstün Peygamberdir. Allah'ınyeryüzüne yayılmış kullarının en faziletlisidir. 
 92- Yüce şanından dolayı her dileğinin başında onu an, onu şefaatçi yapve her türlü zulüm ve tecavüzden korunmak için O’nu (asm) vesile kıl. 
 93- Yâ İlâhî Her gün, her an ve h er rüzgâr estikçe o seçkin Muhammed Mustafa'ya (asm) salât eyle.
94- O seçilmiş Muhammed'e (a.s.m.) ve bütün Âline yeryüzününbitkileri ve kıyamete kadar esen rüzgârın esintileri adedince salât eyle. 
 95- Parıldayan şimşeklerle birlikte bulutlardan dökülen yağmurlaradedince ve yeri göğü dolduracak kadar salât eyle! 
 96- Bizzat Hz. Allah'ın ve meleklerinin ona salât ve selâm getirmesi(Onun (asm) şanının büyüklüğünü göstermesi bakımından) sana yeter. 
 97- O halde sen de, yıllar ve günler sürdükçe ve güneş ışık saçmayadevam ettikçe, sürekli olarak ve şefaatini dileyerek ona salât getir. 
 98- Âl- i Hâşim'den (Haşim Oğullarından) o paklara, hacılar Kâbeyiziyaret edip onu selâmlamaları adedince selâm eyle. 
 99- Yâ İlâhî Hz. Ebû Bekir ve Ömer'den, Hz. Osman ve sarsılmaz Haydar'dan da (Allah'ın Arslanı Hz. Ali'den) razı ol. 
 100- Aynı şekilde bütün Âl ve Ashabından, evliya ve salihlerden vebunlara tâbi herkesten razı ol. 
 101- Bu, Hz. Muhammed'in (a.s.m.) amc ası oğlu Hz. Ali'nin sözleridir. Onda mahlûkat için ilimlerin özü ve sırrı toplanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

vefk-örnekleri-111

  vefk-örnekleri-111 vefk-örnekleri-111 by Charion Charion