12 Aralık 2021 Pazar

İlluminati Gerçekleri → İlluminati Nedir Sorusuna Yanıtlar

 


İlluminati Gerçekleri → İlluminati Nedir Sorusuna Yanıtlar


İlluminati adı verilen topluluk daha doğrusu korkuyla beslenen bu örgüt, Almanya Bavyera’da bulunan Ingolstadt Üniversitesinin hukuk profesörü ve filozoflarından ‘Spartacus’ kod adlı Johann Adam Weishaupt ve 4 arkadaşı tarafından kurulmuş, satanist düşünceyi tüm dünyaya yaymayı amaçlayan gizli bir teşkilattır. Daha ilk günlerinde binlerce kişinin üye olduğu kuruluşun ilk tarihi olarak 1 Mayıs 1776 verilir. İlluminati, kelime manasıyla “Aydınlanmışlar” anlamını taşıyan Latince kökenli bir sözcüktür. İlluminati cemiyetinin gizli üyeleri, tüm dünyanın Lucifer (Lüsifer) yani Şeytanın malı olduğuna inanırlar. İlluminati, Şeytanın hazırladığına inandıkları bir planı başlatmak için yüzyıllardır kapsamlı bir şekilde çalışmaktadır. Bu planı şöyle özetleyebiliriz, tüm dinleri, monarşileri ve milliyetçi ulus devletleri ortadan kaldırarak tek kaynaktan yönetilen bir dünya idaresi, tek mali yapı ve dünya bankası, tek para birimi ve tek dünya ordusu ve tabi ki dinsiz; global bir bilgisayara bağlı, belirli kişilerin kontrolleri altında, sanal bir hayat süren ve kendisini özgür zanneden Allah’a isyankar bir insanlık. Savaşlara “büyük bir savaş” (Melhame-i Kübra) ile son vermek istediklerine inanılır.

Esas olarak ‘kaostan beslenen düzen’ oluşturmayı amaçladıklarından, yer yüzündeki kurulu düzenleri yıkarak; tek devlet, tek din esasına dayalı bir dünya düzenini tesis etmeyi amaçlamaktadırlar. Girişte şeytana taptıklarından bahsetmiştik, örgütün düşünce yapısı %80 oranında ateizm temellidir.

İlluminatinin batıl inanışlara, ön yargı ve dinlerin cemiyetler üzerindeki etkilerine karşı gelen bir örgüt olarak kurulduğu; özgür düşüncenin yayılmasını amaçladığı ancak sonradan amaçlarının farklılaştığına inanılır. 1785’te Baverya hükumeti ve Bavyera yöneticisi Karl Theodor tarafından dağıtılan grubun gizli saklı tüm dokümanları yayınlanmıştır. Tüm gizli örgütlenmelere yasaklama getirilir. Örgüt ilk yıllarında ‘Baveryan İlluminati’ olarak da anılır. O tarihten sonraki illuminati organizasyonları sürekli gizli kalmıştır. Örgütte; üçgenin iç açıları kadar yani 180 yönetici ve idarecinin olduğuna inanılır. Gerçekleri en iyi göz önüne sererek saklayabiliriz inanışından olsa gerek; sürekli olarak üçgen ve tek göz işaretinin popüler kültürlerde öne çıktığını görmekteyiz. Bu tip iletişim tekniklerine subliminal mesaj da denmektedir. 1 Amerikan Doları üzerinde bulunan örgütün simgesi duruma bir örnektir.

1875’te tamamen yasaklanması ile neredeyse yok olacak örgüt Alman filozof Hegel’in örgüte merakı ile tekrar canlanmıştır. Bu gelişme örgütün kaderini değiştirmiş ve “İlluminati ne demektir?” sorusuna yeni cevaplar getirmiştir. Hegel’in katılışıyla illuminati, girişte de belirttiğimiz ‘Yeni Dünya’ kavramını savaşla dahi olsa yaymak, bunun üzerinde kazanımlar elde etmek haline evrilmiştir.

İlluminati Hakkında Bilgiler

İlluminati’nin insanları korkutmak için kullandığı figürler de mevcuttur. Aynı zamanda eski pagan bereket tanrısı (!) olan Baphomet, tapınak şövalyelerinin kullandıkları şeytânî bir semboldür. Negatif ve kötü enerjiyi sağ eliyle aldığı ve sol eliyle yeryüzüne ulaştırdığı tasvir edilir. Beyonce, Lady Gaga, Shakira, Paris Hilton, Justin Bieber, Jay-Z, Justin Timberlake, Kanye West, Celine Dion, Katy Perry, Ke$ha, Rihanna, Hayley Williams, Maroon 5 gibi popüler kültür ögelerinin bu grubun üyesi olduğu konuşulmaktadır. Bu şarkıcılar kliplerinde piramit, tek göz, üçgen ve güneş gibi İlluminati sembolleri kullanmışlardır. Bu örgüte girmek isteyenlerin ekstra özelliklere sahip olmasına gerek yoktur. Popüler, ünlü veya zengin olmanız zeki olmanız yeterlidir. Örgüt içinde çalışan liderlerin toplam şahsi servetinin 150’den fazla bağımsız devletin gayri safi milli hasılasından daha fazla olduğu düşünülür. Size bir şekilde ulaşacaklardır. Girmeyi reddederseniz öldürülürsünüz. 20’li yaşlarda girmeye zorlanırsınız, reddederseniz 27 yaşında öldürüleceksiniz demektir. Öldürülen “çoğu ünlü” kişilerin 27 yaşında öldüğü belirtilir. Amy Winehouse gibi başarılı bir şarkıcının ölümü yaşı bakımından dikkat çekicidir. Amy Winehouse ‘Beni üçgene çekmeye çalışıyorlardı. Direndim ve onlardan olmadım.’ dedikten 3 gün sonra evinde ölü bulunacaktır. Gizlilik yemini ve üst kademelerde bulunan yöneticilerin söz ve emirlerine itaat Masonik bu yapının taleplerindendir.

İlluminati ile ilişkisi olduğu düşünülen sembollere film sektöründe de rastlarız. Özellikle Eyes Wide Shut adlı Stanley Kubrick filmi, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı İlluminati belgeseli – deşifresi – olarak kabul edilmektedir. Filmde sadece örgütün ritüellerine hakim kişilerin kavrayabileceği pek çok göndermenin resmedildiği bilinir. Önemli ABD başkanlarının, önemli ve güçlü isimlerin örgütün üyesi olduğu, çocukları etkileyebilmek adına çizgi filmler ve türevleri üzerinden stratejiler geliştirdikleri düşünülmektedir. Bakınız bir alttaki “kartlar” başlığına:

İlluminati Kartları Nedir?

Dünya üzerinde yaşanan felaketleri öncede haber verdiğine inanılan kartlar ilk kez 1995 senesinde görülür. Bu karikatür kartlar; ikiz kulelere yapılan saldırılar ve önemli depremleri saat mekan göstererek tarif etmesi bakımından son derece ilginçtir. Klonlama ve robot askerler gibi “geleceğe dair” kartlar gerçekten korkunçtur. Mekan olarak merak edenlere de cevap verelim, İlluminati nerede sorusuna cevap vermek güçtür. İlk akla gelen kimsenin giremediği, girenlerin ise çıkamadığı ABD’deki gizli 51. bölge olmaktadır. Bu konu hakkında eserler kaleme alan yazarlara göre tarihteki mühim mevzuların arkasında yahut sürecinde İlluminati’nin etkisi görülür. Fransız İhtilali, Waterloo Savaşı, John F. Kennedy suikastı gibi dramatik olayların, Prenses Diana ve John Lennon’un ölümlerinin “henüz tam olarak kanıtlanamasa da” bu örgütün planları dahilinde yapıldığı söylenir. 

Örgüt hakkında öne sürülen bir başka iddia ise, girişte de ifade ettiğimiz üzere, üyelerinin şeytana tapıyor oluşlarıdır. Bu tezlerin doğruluğu tartışmaya açık olsa da dinden uzaklaşmak için yapılan çalışmalara olumlu (!) yönden kaynak olduğu düşünüldüğünden olsa gerek pek ses çıkarılmaz. Özellikle çocuklara ve gençlere odaklanılan aşamalarda; uygulamalar, oyunlar şarkılar ve sinema aracılığı ile bilinç altına yerleştirilmek istendiği düşünülür. Buna göre daha önce de belirttiğimiz Holywood da buna odaklı çalışmalar yapmaktadır.

İlluminati Sembolleri Nelerdir?

Piramit ve tek göz, siyah ve beyaz renklerle oluşturulmuş damalı zeminler, Satanizm sembolü pentagram, Deccal’in sembolü 666 illumunati sembolleri olarak genel kabul gören işaretlerdendir. Baş ve işaret parmağını birleştirip, elleriyle tek göz işareti yapan ünlülere sık rastlanır.

İlluminati Nasıl ve Nerede Toplanır?

Örgütün yönetici organlarında yer alan kimselerin her sene toplanarak, hedefleri doğrultusunda kararlar aldıkları, ‘Yuvarlak Masa’ adı verilmiş bir yürütme konseyi oluşturdukları söylenir. İlluminati içinde barınan üst kademe yöneticilerin tesis ettiği alt kadrolar da ülkelere yayılmış siyasilerden oluşmaktadır ve 1. Dünya Harbi yıllarında etkileri oldukça hissedilmiştir. Savaş sürerken karşıt ülkelerin üyeleri Yuvarlak Masa’da toplanıp savaşın gidişatını konuşmuşlardır.

Dünyanın en büyük siyonist örgütü olarak kabul edilen; Masonların etkisindeki İlluminati’nin bünyesinde ABD’nin en zengini, 102 yaşında ölen David Rockefeller olduğu iddia edilir. Rockfeller dünyanın en büyük şirketlerinden; Mobil, Standard Oil, Citibank ve Chase Manhattan Bank gibi dünya pazarını elinde tutan dev yapıların en büyük hissedarıdır. Ciroları dünyadaki pek çok devletin senelik gelirlerinden daha fazladır. Bu yolla illuminati’ye yardım ettiği düşünülür.

İlluminati Gerçekleri → İlluminati Nedir Sorusuna Yanıtlar başlıklı bu yazımızda sizlere; illuminati gerçekleri, illuminati ne demek, illuminati ünlüleri, illuminati kurucusu, illuminati nedir amacı ne, illuminati türkiye, illuminati şarkısı ve illuminati filmleri arama sonuçlarıyla alakalı bilgiler sunmaya çalıştık. Umarım beğendiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

vefk-örnekleri-111

  vefk-örnekleri-111 vefk-örnekleri-111 by Charion Charion